1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met de ziekte kanker. Vandaag, op Wereld Kanker Dag, staan we wereldwijd stil bij deze ziekte.

Juist nu in deze tijd is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. Niet alleen de impact op de patiënt zelf, maar ook op de mensen om hem of haar heen. De schade van het coronavirus is overal terug te zien, zo ook in de donaties voor kankeronderzoek. 

Als Daniel den Hoed Fonds zetten wij ons in om wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk te maken. Ons doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Want iedereen is anders. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek cruciaal.

Daarom moeten we doorgaan! Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona.

“We moeten doorgaan!”

Jaarlijks organiseren wij verschillende sportieve evenementen om kankeronderzoek in het Erasmus MC te ondersteunen én zo ook een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid voor iedereen. Normaal wordt een deel van ons wetenschappelijk onderzoek gefinancieerd door fondsenwervende, sportieve evenementen.  Maar door de uitbraak van het coronavirus zijn alle evenementen sinds maart afgelast. Hierdoor hebben we op dit moment bijna 2 miljoen euro minder aan inkomsten.

Dat doet pijn. Juist door onderzoek zorgen we dat minder mensen kanker krijgen, dat meer patiënten met succes behandeld worden en de kwaliteit van leven voor mensen met kanker verbetert. Kankeronderzoek vraagt om vertrouwen en doorzettingsvermogen. Niet alleen van artsen en onderzoekers, maar van iedereen die met smart wacht op een doorbraak. Daarom moeten we doorgaan, net zo lang tot kanker daadwerkelijk kansloos is.

Prof. dr. Ernst Kuipers, Monique Westenberg & burgemeester Aboutaleb roepen op tot actie

Bestuursvoorzitter Prof. dr. Ernst Kuipers, Monique Westenberg en burgemeester Aboutaleb ondersteunen deze campagne.

Prof. dr. Ernst Kuipers: ‘Als voormalig arts weet ik als geen ander dat onderzoek nodig is om elke patiënt met kanker een beter vooruitzicht te bieden. Dat dit niet vanzelfsprekend is, heeft de coronacrisis pijnlijk zichtbaar gemaakt. Door uitgestelde zorg verwachten we meer patiënten met een verder gevorderd stadium van kanker komende periode in de zorg. Daarom roep ik iedereen op: Laten we doorgaan. Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona.’

Monique Westenberg roept via Instagram op om via Tikkie een donatie te doen en zo kankeronderzoek te steunen: ‘Ook in deze corona periode mogen we kanker niet vergeten. Ik vind kankeronderzoek ook ontzettend belangrijk omdat ik ook in mijn eigen kring helaas te maken heb gehad met deze vreselijke ziekte. Mijn vraag aan jullie; of jullie iets willen doneren. Al is her maar 1 euro. Met zijn allen kunnen we een behoorlijk bedrag bij elkaar krijgen.’

Ing. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is ook een belangrijke ambassadeur in de campagne. Burgemeester Aboutaleb: ‘Als burgemeester van Rotterdam wens ik iedereen een gezonde toekomst zonder kanker. Alleen samen maken we kanker kansloos. Daarom ondersteun ik het Daniel den Hoed Fonds in de strijd tegen kanker. Mogen we ook op uw steun rekenen?’

Doelbesteding opbrengst

De opbrengst zal besteed worden aan de verdere ontwikkeling van veelbelovende immuuntherapie, in het specifiek bij hersentumoren. 

Doneer nu voor kankeronderzoek

Omdat we door corona belangrijke inkomsten mislopen, doen we nu een dringend beroep op jouw betrokkenheid. Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona: doneer nu. Alleen samen maken we kanker kansloos!

Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona