11 april 2022

Business Club

De Intensive Care 2.0

Michel en Diederik

Op 11 april vindt de eerste Business Club bijeenkomst van 2022 plaats. De Business Club van de Erasmus MC Foundation is een actieve club op directieniveau. Genodigd zijn zakelijke relaties van het Erasmus MC en bedrijven die het Erasmus MC en de stad Rotterdam een warm hart toedragen.

Tijdens deze eerste bijeenkomst van 2022 nemen zowel Diederik Gommers als Michel van Genderen u mee in de toekomst van Intensive Care.

IC en artificial intelligence: Michel van Genderen is internist-intensivist aan het Erasmus MC. Op de intensive care (IC) ervaarden we tijdens de coronacrisis dat real-time data essentieel zijn om snel te leren. En dat datagedreven inzichten potentieel levens kunnen redden. Met het onderzoek naar datagedreven zorg onderstreept de IC van het Erasmus MC zijn status.

IC & OK en duurzaamheid: De zorg redt levens maar vervuilt ook het milieu. De Nederlandse zorgsector is in totaal verantwoordelijk voor bijna 7 procent van de nationale CO2 uitstoot. De verduurzaming van zowel de IC als de OK is onderdeel van de Green Deal Duurzame zorg, met als doel om in 2050 klimaatneutraal te werken. Op het IC van het Erasmus MC willen we het sneller doen. Diederik Gommers, hoofd IC en OK van het Erasmus MC en oud- voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vertelt u hoe het Erasmus MC dat denkt te kunnen doen.

Ook dit programma bijwonen of meer informatie? Klik op de button hieronder.