17 mei 2021

Embrace Life | Livestream

Het effect van cannabisolie op kankerpatiënten met een hersentumor

Op maandag 17 mei vertelt neuroloog Prof. dr. Martin van den Bent over het onlangs gestarte onderzoek naar de werking van cannabisolie op hersentumoren. De livestream ‘Embrace Life’ wordt uitgezonden vanuit het Erasmus MC. U kijkt thuis live mee via uw PC, laptop, mobiele telefoon of tablet.

Olga van Harmelen, oprichtster van Stichting Embrace Life, gelooft dat haar hersentumor dankzij het gebruik van cannabisolie gestopt is met groeien. Cannabisolie is een veelgebruikt product onder kankerpatiënten, maar wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan is schaars. Daarom slaan Stichting Embrace Life en de afdeling neuro-oncologie de handen ineen om een onderzoek naar de werking van cannabisolie te realiseren. Het eerste onderzoek, betreft de medicinale werking van hennep, oftewel cannabis. Want welke werkende stoffen in de hennepplant hebben invloed op de kankercellen? En is er meer uit de plant te halen dan de bekende THC-olie en CBD-olie?

“We weten dat veel van onze patiënten cannabisolie gebruiken, ondanks dat de werking ervan nooit bewezen is. Dit motiveert mij om daar onderzoek naar te doen. We willen patiënten medicijnen geven die werken, dus moeten we dit uitzoeken”, aldus prof. dr. van den Bent.

Aanmelden voor deze gratis livestream? Klik hier.