Business Club

De Business Club van de Erasmus MC Foundation is een actieve club op directieniveau.
Genodigd zijn zakelijke relaties van het Erasmus MC en bedrijven die het Erasmus MC en de stad Rotterdam een warm hart toedragen.

Wat bieden wij u
De Erasmus MC Foundation organiseert voor de leden van de Business Club jaarlijks drie inspirerende bijeenkomsten. Centraal staan daarbij belangrijke ontwikkelingen in de wetenschap in relatie tot de gezonde stad, goed werkgeverschap en maatschappelijke gezondheidsvraagstukken. Leden zijn tevens uitgenodigd voor het zeer gewaardeerde publieksevenement Lof der Geneeskunst.

Lid worden
Door lid te worden van de Business Club draagt u bij aan een gezonde samenleving en wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Het lidmaatschap betreft € 3.000,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar door de ANBI status van de Erasmus MC Foundation.
Meer weten of lid worden? Neem contact op met Leonre Tuijt: l.tuijt@erasmusmc.nl of 06 50 694 133.

Erasmus MC Foundation
De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. Het Erasmus MC wil leidend zijn in innovaties voor gezondheid. Wij steunen deze ambitie door baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Samen voor een gezonde toekomst!

Leonore Tuijt

l.tuijt@erasmusmc.nl
06 50 694 133

De bijeenkomsten 2020

16 maart – Voeding (vanwege corona-pandemie geannuleerd)

‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’, deze uitspraak wordt vaak toegeschreven aan Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. Het klopt niet helemaal, de uitspraak is een populaire vertaling van zijn pleidooi voor ‘dieetmaatregelen’ ten bate van zieken, die in de jaren zeventig in zwang kwam. Maar dat voeding en geneeskunde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn zal ook Hippocrates onderschrijven.

2 juli – Globalisering (online)

In de betekenis van internationalisering staat globalisering voor de beweging van mensen, goederen en informatie tussen landen. Daarmee heeft het fenomeen een effect op de gezondheidszorg wereldwijd. Internationale patiënten zoeken de beste zorg, onderzoekers zoeken de beste werkplek en ziekten verspreiden zich sneller door het reisgedrag van mensen.

5 november – Techniek (online)

Technologie en gezondheidszorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Voor de toekomst van de geneeskunde is een sterke band met technologie vereist. Het is daarom essentieel dat zowel de medische zorg, het medisch onderzoek als ook het klinisch handelen naadloos aangesloten zijn op de vele grensverleggende ontwikkelingen binnen de ingenieurswetenschappen.

Het programma van de Business Club is in 2020 aangepast vanwege de corona-pandemie.

De bijeenkomsten zijn online te volgen voor leden en genodigden.

Uiteraard hopen wij u volgend jaar weer in het Erasmus MC te kunnen ontvangen.