Business Club

De Business Club van de Erasmus MC Foundation is een actieve club op directieniveau.
Genodigd zijn zakelijke relaties van het Erasmus MC en bedrijven die het Erasmus MC en de stad Rotterdam een warm hart toedragen.

Wat bieden wij u
De Erasmus MC Foundation organiseert voor de leden van de Business Club jaarlijks drie inspirerende bijeenkomsten. Centraal staan daarbij belangrijke ontwikkelingen in de wetenschap in relatie tot de gezonde stad, goed werkgeverschap en maatschappelijke gezondheidsvraagstukken. Leden zijn tevens uitgenodigd voor het zeer gewaardeerde publieksevenement Lof der Geneeskunst.

Lid worden
Door lid te worden van de Business Club draagt u bij aan een gezonde samenleving en wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Het lidmaatschap betreft € 3.000,- per jaar en is fiscaal aftrekbaar door de ANBI status van de Erasmus MC Foundation.
Meer weten of lid worden? Neem contact op met Leonore Tuijt: l.tuijt@erasmusmc.nl of 06 50 694 133.

Erasmus MC Foundation
De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. Het Erasmus MC wil leidend zijn in innovaties voor gezondheid. Wij steunen deze ambitie door baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Samen voor een gezonde toekomst!

Leonore Tuijt

l.tuijt@erasmusmc.nl
06 50 694 133

De bijeenkomsten 2021

22 maart – Voeding en Leefstijl (online)

‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’, deze uitspraak wordt vaak toegeschreven aan Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. Het klopt niet helemaal, de uitspraak is een populaire vertaling van zijn pleidooi voor ‘dieetmaatregelen’ ten bate van zieken, die in de jaren zeventig in zwang kwam. Maar dat voeding en geneeskunde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn zal ook Hippocrates onderschrijven.

28 juni – Personalized Medicine 

Iedere patiënt reageert anders op zijn of haar behandeling. Zowel het effect van de behandeling, als de eventuele bijwerkingen van de therapie, verschillen per persoon. Ook vragen sommige aandoeningen om een bijzondere aanpak. Dat is niet altijd een pilletje, soms ‘leeft’ het medicijn of is een virus inbrengen beter.

8 november – Erasmus MC Business Club Event

Ons ‘Future-event’. Hierover houden we u nog even in spanning. We hopen vooral dat we elkaar,  gezond en wel, tijdens dit event live kunnen ontmoeten. Onder de leiding van René Boender – in de USA tweemaal uitgeroepen tot de beste buitenlandse spreker van het jaar – nemen we u mee in de toekomst, Gen Z en jong talent. De nieuwe werkelijkheid voor de zorg en voor uw business.

Het programma van de Business Club is in 2021 aangepast vanwege de corona-pandemie.

De bijeenkomsten zijn vooralsnog online te volgen voor leden en genodigden.

Uiteraard hopen wij iedereen later dit jaar weer in het Erasmus MC te ontvangen.