Gerealiseerde Projecten

Een greep uit onze gerealiseerde projecten.

Erasmus MC Foundation

Stel, u ligt in het ziekenhuis en kijkt uit op een tuin met fruitbomen, lavendel en kamperfoelie. Dankzij de steun van vele donateurs heeft het Erasmus MC op de achtste verdieping van het nieuwe ziekenhuis twee daktuinen kunnen realiseren. In het nieuwe ziekenhuis is veel ruimte voor groen. Want een groene omgeving en uitzicht op de natuur heeft een positief effect op het herstel van patiënten.

Bekijk de video over de daktuinen

Elektronische neus

De E-nose kan ziektes ruiken in de uitgeademde lucht van patiënten en biedt kansen voor onderzoek. Artsen willen zo snellere en betere diagnoses te stellen voor hart- en longziekten.

Thorax Diner voor E-nose

Familiekamers

Met steun van 14 Rotterdamse families zijn er op de verpleegafdelingen speciale familiekamers gerealiseerd in het Erasmus MC.

Lees meer

Nierperfusie apparaat

Met de warme nierperfusie hopen artsen meer nieren beschikbaar te krijgen voor transplantatie. De aanschaf van dit apparaat is mogelijk gemaakt door een particuliere gift.

Naar lopende projecten

Lewy body dementie

Bij Lewy Body is er naast vergeetachtigheid, sprake van sufheid, hallucinaties en Parkinson-achtige verschijnselen. Het onderzoek richt zich op deze vorm van dementie.

Naar Erasmus MC

Elektronenmicroscoop

De elektronenmicroscoop stond centraal in de actie Maak Kanker Kansloos en is van groot belang voor het kankeronderzoek. Met de ultrasterke microscoop kunnen onderzoekers veel verder in de cel bekijken wat er fout is gegaan ten opzichte van een gezonde cel. De onderzoekers kunnen afwijkingen in het tumorweefsel van individuele patiënten nauwkeurig in kaart brengen. Daarmee is therapie op maat een stap dichterbij.

Meer informatie