Francis van Broekhuizen: ambassadrice Muziek als Medicijn

Francis van Broekhuizen

Ambassadrice Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen heeft als dramatische sopraan vele rollen gezongen bij Nederlandse operagezelschappen. Zij studeerde zang aan de Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvak klassiek en Opera.

Francis van Broekhuizen zet zich in als ambassadrice

Operazangeres en comédienne Francis van Broekhuizen zet zich in als ambassadrice voor Muziek als Medicijn.

“Dat muziek helend kan werken weet ik al jaren! Als vrijwilliger tijdens bedevaarten naar Lourdes met zieke mensen, merkte ik dat het samen zingen of zingen voor mensen ze hielp om even uit de dagelijkse realiteit van pijn en zich niet goed voelen weggehaald te worden. Dat er vanuit het Erasmus MC onder leiding van Professor Jeekel nu wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de helende werking van muziek, is voor mij het bewijs dat muziek heel belangrijk is”, vertelt Francis.

“Naast ontspanning, emoties, herinneringen en schoonheid die muziek kan geven, blijkt muziek een essentieel verbeterend onderdeel te zijn tijdens medische ingrepen, slaapproblematiek, stress en angsten. De onderzoeksgroep komt met prachtige bewijzen en resultaten die mensen kan helpen in hun welzijn en gezondheid. Als operazangeres en liefhebber van klassieke, maar ook allerlei andere soorten muziek juich dit van harte toe en zet ik mij er graag voor in!”

Het Muziek als Medicijn Fonds wil op wetenschappelijke basis vaststellen waar en wanneer muziek een positief effect heeft en de toepassing ervan stimuleren.

Wilt u zich, net als Francis, inzetten voor onderzoek naar de rol van Muziek bij het verbeteren van patiëntenzorg? Kijk hier hoe u kunt helpen.

Francis aan tafel bij de 5 uur show

Onlangs was Francis te gast bij tv-programma de 5 uur show op SBS 6. Hier sprak zij enthousiast over Muziek als Medicijn en de rol die muziek speelt bij de genezing van patiënten. Bekijk hieronder de clip met Francis.