Over het bestuur

Dit zijn de mensen die Muziek als Medicijn vertegenwoordigen en zich inzetten om een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid voor iedereen.

Muziek als medicijn

Het Muziek als Medicijn Fonds (MAM) beoogt muziek als innovatieve, ‘evidence based’ behandeling binnen èn buiten de gezondheidszorg een plaats te geven.

De MAM-onderzoeksgroep zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek en een vaste plaats voor muziek in de zorg voor de patiënt.

Prof. dr. J. (Hans) Jeekel

Hans Jeekel, voorzitter, was tot 2005 hoofd van de afd. chirurgie in het Erasmus MC. In 2012 startte hij met onderzoeken of muziek een plek verdient binnen de reguliere gezondheidszorg.

Meer over Hans Jeekel

Dr. M. (Markus) Klimek

Markus is plaatsvervangend afdelingshoofd en opleider met als speciaal aandachtsgebied neuroanesthesiologie. Hij speelt piano en orgel.

Meer over Markus

Drs. P.R.M. (Paul) Hekking

Sinds zijn pensionering zet Paul zich in voor MAM. Zijn hart ligt bij de muziek en het effect van muziek op het menselijk lichaam en de geest boeit hem zeer.

Drs. F. (Fryke) Wouda Kuipers

Fryke Wouda Kuipers zette met oprichter Prof dr Hans Jeekel en samen met oa de promovendi Muziek als Medicijn op de kaart.

Leer onze onderzoekers kennen

Ontmoet het innoverende team dat onze projecten en onderzoeken, met daarin muziek in de hoofdrol, werkelijkheid maakt.

Onze onderzoekers