Over het bestuur

Dit zijn de mensen die Muziek als Medicijn vertegenwoordigen en zich inzetten om een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid voor iedereen.

Muziek als medicijn

Het Muziek als Medicijn Fonds (MAM) beoogt muziek als innovatieve, ‘evidence based’ behandeling binnen èn buiten de gezondheidszorg een plaats te geven.

De MAM-onderzoeksgroep zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek en een vaste plaats voor muziek in de zorg voor de patiënt.

Prof. dr. J. (Hans) Jeekel

Hans Jeekel was tot 2005 hoofd van de afd. chirurgie in het Erasmus MC. In 2012 startte hij met onderzoeken of muziek een plek verdient binnen de reguliere gezondheidszorg.

Meer over Hans Jeekel

Drs. P.R.M. (Paul) Hekking

Sinds zijn pensionering zet Paul zich in voor MAM. Zijn hart ligt bij de muziek en het effect van muziek op het menselijk lichaam en de geest boeit hem zeer.

Dr. M. (Markus) Klimek

Markus is plaatsvervangend afdelingshoofd en opleider met als speciaal aandachtsgebied neuroanesthesiologie. Hij speelt piano en orgel.

Meer over Markus

Mr. Ph. (Pien) Bax-Engelsman

Pien is sinds 2019 betrokken bij MAM na jaren voor een ziekenhuis in Sierra Leone actief te zijn geweest.

Mail Pien

Dr. Anna-Eva Prick

Anna-Eva is neuropsycholoog, gespecialiseerd in psycho-geriatrie en de effecten van muziek bij ouderen en mensen met dementie. Zij is co-promotor bij de Music Decare-studie.

Meer over Anna-Eva

Leer onze onderzoekers kennen

Ontmoet het innoverende team dat onze projecten en onderzoeken, met daarin muziek in de hoofdrol, werkelijkheid maakt.

Onze onderzoekers