Tour for Life is gestart

29 augustus 2022

De Tour for Life is eindelijk van start gegaan: op 28 augustus begonnen honderden deelnemers aan een tour van 8 dagen door Europa. Hiermee halen zij geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. 

Ook dit jaar kunnen fietsliefhebbers meedoen aan de tour van hun leven. Van 28 augustus tot en met 4 september fietsen honderden mensen vanuit Italië terug naar Nederland. De deelnemers halen hiermee geld op voor het Daniel den Hoed Fonds dat wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut financieel ondersteunt.

Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker. Daarvan sterven er jaarlijks 43.000 aan de vreselijke ziekte. Patiënten met verschillende vormen van kanker krijgen nu meestal eenzelfde behandeling, terwijl de reactie op die behandeling verschilt per patiënt en tumor.

Daarom gaat dit jaar het opgehaalde bedrag naar wetenschappelijk onderzoek naar personalized medicine. Personalized medicine betekent dat de behandeling en medicatie op elke patiënt wordt afgestemd. Zo krijgt iedere patiënt het juiste medicijn, de juiste behandeling, de juiste dosis medicijnen op het juiste moment voor de juiste duur.

Dit alles voor een maximaal resultaat, want iedere patiënt is anders.

Wielrenners fietsen door een bergendal
Your for life