Onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut

Een greep uit onze lopende én gerealiseerde projecten

Doelbesteding Schaatsen en Curlen tegen Kanker 2024

Op vrijdagavond 9 februari 2024 18.30 uur stappen we op het ijs om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Bijdragen aan kankeronderzoek begint met jouw deelname. Of je een doorgewinterde schaatser bent of nog wiebelig op het ijs staat, iedereen kan meedoen. Getraind, ongetraind, jong en oud. We schaatsen of curlen met z’n allen voor een dierbare die te maken heeft (gehad) met de diagnose kanker.

Lees meer

Betere behandeling van endeldarmkanker

Endeldarmkanker beter behandelen: dat is het doel van de nieuwe REACT-studie die artsen in het Erasmus MC willen starten. Tijdens deze studie kijken artsen of extra chemotherapie de overleving van endeldarmkanker verbetert. Dit belangrijke onderzoek wordt mogelijk gemaakt dankzij de opbrengsten van onze sportieve evenementen in 2023.

Lees meer over dit project

Betere behandeling blaaskanker

De opbrengst van Maak Kanker Kansloos 2022 wordt besteed aan onderzoek naar blaaskanker. Er is dringend behoefte aan effectievere én beter beschikbare blaassparende alternatieve behandeling voor patiënten met hoog risico blaaskanker. Onderzoek is hier van groot belang.

Lees meer over dit project

Immuuntherapie verder brengen

De opbrengst van Maak Kanker Kansloos 2021 wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van de veelbelovende immuuntherapie.

Lees meer over dit project

Immuuntherapie hersentumoren

De opbrengst van de campagne ‘We moeten door gaan’ wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van de veelbelovende immuuntherapie.

Lees meer over dit project

Adoptieve T-cel therapie

Met de opbrengst van de Maak Kanker Kansloos 2019 is onderzoek naar een kansrijke vorm van immuuntherapie gefinancierd, onder leiding van hoogleraar Reno Debets.

Lees meer over dit project

Elektronenmicroscoop

In 2018 werd er met de opbrengst van Maak Kanker Kansloos een elektronenmicroscoop aangeschaft.

Lees meer over dit project

Daniel den Hoed Awards

In 2014 werd de eerste Daniel den Hoed Award uitgereikt, ter ere van de 100ste verjaardag van de Daniel den Hoed Kliniek. Het Daniel den Hoed Fonds reikt deze prijs – ter waarde van € 250.000 – uit aan jonge, talentvolle, gepromoveerde onderzoekers.

Bekijk de Award winnaars