“Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut hebben we als behandelteam enorme vooruitgang geboekt. Door onderzoek dat we hier deden, ontdekten we dat chemo en bestralen voor een operatie enorm effectief blijkt.”

Chirurg prof. dr. Bas Wijnhoven

Dit centrum herbergt alle expertisen. Niet alleen specialisten, maar ook onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Elk jaar krijgen 4.300 Nederlanders slokdarm- of maagkanker. Het is een agressieve vorm van kanker. Bovendien is de ziekte bij diagnose vaak al in een gevorderd stadium en is genezing niet meer mogelijk. Daarom wil je als patiënt maar twee dingen: de beste zorg en iedere kans aangrijpen om te overleven.

Wetenschappelijk onderzoek naar slokdarm- en maagkanker

Het Erasmus MC heeft nationaal en internationaal de laatste jaren enorm veel bijgedragen aan een betere behandeling van slokdarm- en maagkanker. De betrokken artsen en onderzoekers zijn ambitieus en willen patiënten met kanker een beter perspectief bieden. Dit doen ze bijvoorbeeld door te blijven innoveren en te investeren in meer onderzoek. Hiervoor is geld nodig. Daarom is uw steun van grote waarde voor iedere patiënt.

Een persoonlijke aanpak

Op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt het Erasmus MC hoogstaande behandelingen die precies passen bij het individu. Hierbij is het doel iedere patiënt de juiste zorg te verlenen, gegeven door een team van specialisten en vanuit een erkend expertise centrum. Daar staat het Slokdarm- en Maagkankercentrum voor.

Prof. dr. Bas Wijnhoven

Bas Wijnhoven is chirurg in het Erasmus MC, gespecialiseerd in slokdarm- en maagkanker. Bekijk de film over zijn werk.

Bekijk interview

Annet Op ’t Hof, echtgenote slokdarmkanker patiënt:

“Midden in het leven werd mijn man en maatje Rob overvallen door slokdarmkanker en bleek er helaas geen redden meer aan: hij overleed 9 maanden na de diagnose. Meer onderzoek naar betere behandelmogelijkheden is dan ook hard nodig om deze sluipmoordenaar te verslaan! Helpt u mee door te doneren?!

Annet schreef een boek over het ziekteproces van haar man (www.boekenbent.com)

Ontmoet het team

Maak kennis met het team van artsen en onderzoekers in het Slokdarm- en Maagkankercentrum.

Bekijk de teampagina