Elk jaar krijgen 4.300 Nederlanders slokdarm- of maagkanker. Het is een agressieve vorm van kanker. Bovendien is de ziekte bij diagnose vaak al in een gevorderd stadium en is genezing niet meer mogelijk. Daarom wil je als patiënt maar twee dingen: de beste zorg en iedere kans aangrijpen om te overleven.

Het Erasmus MC heeft nationaal en internationaal de laatste jaren enorm veel bijgedragen aan een betere behandeling van slokdarm- en maagkanker. De betrokken artsen en onderzoekers zijn ambitieus en willen patiënten met kanker een beter perspectief bieden. Dit doen ze bijvoorbeeld door te blijven innoveren en te investeren in meer onderzoek. Hiervoor is geld nodig. Daarom is uw steun van grote waarde voor iedere patiënt.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt het Erasmus MC hoogstaande behandelingen die precies passen bij het individu. Hierbij is het doel iedere patiënt de juiste zorg te verlenen, gegeven door een team van specialisten en vanuit een erkend expertise centrum. Daar staat het Slokdarm- en Maagkankercentrum voor. Dit centrum herbergt alle expertisen. Niet alleen specialisten, maar ook onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

“Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut hebben we als behandelteam enorme vooruitgang geboekt. Door onderzoek dat we hier deden, ontdekten we dat chemo en bestralen voor een operatie enorm effectief blijkt.”

Chirurg prof. dr. Bas Wijnhoven

Ontmoet het team van het Slokdarm- en maagkankercentrum.

Helpt u mee?

Samen staan we elke dag voor de opgave om aandoeningen beter te begrijpen, eerder te voorspellen, beter te behandelen en liever te voorkomen. Wij geloven dat onderzoek deze zorg, en daardoor de gezondheid van mensen, beter maakt. Daarom zetten wij ons samen met onze donateurs in om dit onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken.

Omdat het altijd beter kan.
Altijd beter moet.
En onderzoek beter maakt.

Dit wetenschappelijke onderzoek kunnen we alleen mogelijk maken met hulp van partners en donateurs. Helpt u ook mee?