Hersentumoren

De kans om patiënten een beter en langer leven te bieden ligt in het wetenschappelijk onderzoek.

Hersentumorcentrum

Dit centrum herbergt alle expertisen. Specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Hersentumoren

Op dit moment is hersenkanker één van de moeilijkst te behandelen vormen van kanker. En dat is tragisch, want juist deze vorm van kanker komt relatief vaak voor bij jonge mensen. In het Hersentumorcentrum van het Erasmus MC werken alle artsen en onderzoekers samen in de strijd tegen hersenkanker.

Het Erasmus MC Hersentumorcentrum is toonaangevend in onderzoek naar en de behandeling van hersenkanker.

Prof. dr. Clemens Dirven

Clemens Dirven is neurochirurg en houdt zich bezig met nieuwe virustherapieën bij kwaadaardige hersentumoren.

Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren

Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in laboratoria naar nieuwe kennis over hersenkanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Hersentumorcentrum snel in de praktijk getoetst.

Erasmus MC onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top. Zij willen patiënten de beste behandeling en de best mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Lees meer over het Hersentumorcentrum.

Viola van Bohemen - Welter

Wilt u meer weten over onze projecten of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: v.vanbohemen@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Naar ons team

Jelle speelt Pink Floyd tijdens zijn wakkere hersenoperatie

In de vroege morgen van zaterdag 20 februari is Jelle van Tilburg overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een hersentumor en werd slechts 35 jaar oud.

Begin vorig jaar kreeg Jelle van Tilburg te horen dat hij een kwaadaardige hersentumor had. In het Erasmus MC werd hij geopereerd door neurochirurg dr. Arnaud Vincent. Het werd een wakkere hersenoperatie. Tijdens de ingreep speelde Jelle ‘Wish you were here’ op zijn gitaar. Ook voor de neurochirurg was dit de eerste keer. De beelden hiervan gingen de wereld over.

Lees meer over Jelle

Peter wil geld ophalen voor hersentumor-onderzoek

Als managing director bij Damen Shipyards, was Peter Robert net met zijn jonge gezin naar Montenegro verhuisd om daar een jachtenwerf op te zetten. Op 2 april 2020 kreeg hij daar een epileptische aanval. Slecht nieuws volgde: een hersentumor, een anaplastische oligodendroglioom om precies te zijn.

Lees meer