Hersentumor Fonds - Erasmus MC Foundation

Dit centrum herbergt alle expertisen. Specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Logo Erasmus MC Foundation met vaantje Hersentumoren Fonds

HERSENTUMOREN

Op dit moment is een hersentumor één van de moeilijkst te behandelen vormen van kanker. En dat is tragisch, want juist deze vorm van kanker komt relatief vaak voor bij jonge mensen. In het Hersentumorcentrum van het Erasmus MC werken alle artsen en onderzoekers samen in de strijd tegen hersentumoren.

Het Erasmus MC Hersentumorcentrum is toonaangevend in onderzoek naar en de behandeling van hersentumoren.

Periodiek schenken met belastingvoordeel

U kunt ook met een periodieke schenking het Hersentumor fonds steunen. Deze schenking kunt u aftrekken van uw belasting. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten

Wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren

Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in laboratoria naar nieuwe kennis over hersenkanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Hersentumorcentrum snel in de praktijk getoetst.

Erasmus MC onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top. Zij willen patiënten de beste behandeling en de best mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Lees meer over het Hersentumorcentrum.

Wakkere Hersenoperatie

Onderzoekers van het Erasmus MC zijn de eersten die aantonen dat patiënten met de kwaadaardige hersentumor glioblastoom zijn gebaat bij een wakkere operatie.

Naar het artikel

Mogelijke doorbraak in kankerbehandelingen: kanker verslaan met virussen

Kijk hier de uitzending van Op1 terug waarin Chirurg Casper van Eijck en neurochirurg Clemens Dirven vertellen over het bestrijden van een agressieve hersentumor met virussen gewonnen uit de poep van apen.

Bekijk de uitzending

Virus versus hersentumor

Clemens Dirven is neurochirurg en houdt zich bezig met nieuwe virustherapieën bij kwaadaardige hersentumoren.

Lees meer

Peter wil geld ophalen voor hersentumor-onderzoek

Als managing director bij Damen Shipyards, was Peter Robert net met zijn jonge gezin naar Montenegro verhuisd om daar een jachtenwerf op te zetten. Op 2 april 2020 kreeg hij daar een epileptische aanval. Slecht nieuws volgde: een hersentumor.

Lees meer