Dichtbij het ziekenhuis en tegelijkertijd op een prettige afstand: het patiënten informatiecentrum Oncologie (PATIO)

Informatie over kanker in PATIO

Dichtbij het ziekenhuis en tegelijkertijd op een prettige afstand, het patiënteninformatiecentrum Oncologie (PATIO)

Wat is PATIO?

In de huiskamer van PATIO – het patiënteninformatiecentrum over kanker –  kunnen patiënten en hun naasten ontspannen of juist actief op zoek gaan naar antwoorden op vragen die ze bezighouden.

Muziek- en kunstzinnige therapie

Onderdeel van PATIO is de muziek- en kunstzinnige therapie, die wordt aangeboden aan alle patiënten met kanker die in het in het Erasmus MC zijn opgenomen. Tijdens de vaak intensieve behandelingen om de ziekte te bestrijden, kunnen de vaktherapeuten  ondersteunen bij het vinden van ontspanning, rust en afleiding, maar ook inzicht en balans. Dit alles door aan het bed muziek te maken, of samen met de patiënt te werken aan een tekening, een schilderwerk of ander creatief product naar wens. Deze waardevolle ondersteuning aan patiënten wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van donateurs.

Stefan Sleijfer en John de Wolf

Begin januari 2019 openden internist-oncoloog prof. dr. Stefan Sleijfer samen met oud-voetballer John de Wolf de PATIO.

Lees meer

Ontdekken, ontmoeten, ontzorgen, ontspannen

PATIO is onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut en richt zich op kwaliteit van leven en mentaal welbevinden van patiënten met kanker en hun dierbaren. In PATIO, een huiselijk ingerichte ruimte met leestafel, televisie en spreekkamer, kunnen patiënten en naasten terecht voor een gesprek met lotgenoten en advies over niet-medische vraagstukken door een ondersteuningsconsulent. Ook kunnen familieleden en patiënten er terecht voor een kop koffie en een tijdschrift. Daarnaast kunnen ze op computers op zoek naar betrouwbare informatie, daarbij indien gewenst geholpen door één van de vrijwilligers. Ga naar de website van Patio.

Shakira Sohier - Borst

Wilt u meer informatie over dit project of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: s.sohier-borst@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Lees meer