De afdeling gynaecologische oncologie van het Erasmus MC combineert hoog complexe zorg met wetenschappelijk onderzoek. Onze specialisten behandelen vrouwen met kanker aan de geslachtorganen waarbij er continu gekeken wordt naar optimale uitkomsten en de nieuwste behandelmethoden. Samenwerking is een belangrijke factor voor goed onderzoek en daar maken wij goed gebruik van. Wij werken o.a. samen met andere specialismen uit het Erasmus MC en hebben volop support vanuit het Erasmus MC Kanker instituut. Daarnaast hebben wij een zeer uitgebreid regionetwerk voor optimale samenwerking in de regio, met name op het gebied van eierstokkanker (www.regyon.nl) en vulvaproblematiek.

Het behandelen van gynaecologische kanker doen wij niet alleen. Samen met de radiotherapie en de interne oncologie, doen wij alles om het maximale resultaat te behalen voor de patiënt en haar naasten.

We doen ook wetenschappelijk onderzoek naar gynaecologische kanker. Binnenkort leest u meer over deze onderzoeken op deze pagina.

Helpt u mee?

Samen staan we elke dag voor de opgave om aandoeningen beter te begrijpen, eerder te voorspellen, beter te behandelen en liever te voorkomen. Wij geloven dat onderzoek deze zorg, en daardoor de gezondheid van mensen, beter maakt. Daarom zetten wij ons samen met onze donateurs in om dit onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken.

Omdat het altijd beter kan.
Altijd beter moet.
En onderzoek beter maakt.

Dit wetenschappelijke onderzoek kunnen we alleen mogelijk maken met hulp van partners en donateurs. Helpt u ook mee?

Lees meer

Baarmoederhalskanker de wereld uit helpen

Baarmoederhalskanker voorkomen? Dat betekent meer vrouwen screenen. Dat stellen dr. Heleen van Beekhuizen en drs. Ralf van de Laar. Daarom willen de artsen gaan onderzoeken hoe de screening van vrouwen op baarmoederhalskanker verbeterd kan worden.

Lees meer