Onderzoek naar innovatieve kankerchirurgie

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Gelukkig kunnen de artsen in het Erasmus MC de meeste vormen van kanker steeds beter behandelen, maar we zijn er nog lang niet. Vanuit alle medische disciplines wordt dag in dag uit hard gewerkt om mensen met kanker steeds beter te behandelen. Ook op de afdeling Chirurgische Oncologie. Hierbij wordt rekening gehouden met behoud van een goede kwaliteit van leven. Ontmoet de zorgverleners van het specialisme Chirurgische Oncologie. Deze behandelaars zijn nauw betrokken.

Op de afdeling Chirurgische Oncologie binnen het Erasmus MC Kanker Instituut vindt innovatief wetenschappelijk onderzoek plaats naar verschillende vormen van kanker. Dit onderzoek wordt samen met veel andere specialismen van hoog (inter)nationaal niveau uitgevoerd in het Erasmus MC. Dat maakt het Kankerinstituut van grote waarde.

Omdat er vele verschillende soorten kanker zijn, zijn er verschillende onderzoeksprogramma’s. Het Chirurgische Oncologie Research Fonds van de Erasmus MC Foundation wil deze onderzoeken mogelijk maken. Hiervoor is de steun van donateurs nodig.

Er is nog veel onderzoek nodig om iedere kankerpatiënt de beste behandeling te kunnen bieden. Steunt u de artsen en onderzoekers voor een betere behandeling van kanker?

Op de afdeling Chirurgische Oncologie binnen het Erasmus MC Kanker Instituut vindt innovatief wetenschappelijk onderzoek plaats naar verschillende vormen van kanker. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar de behandeling van uitgebreide (endel)darmkanker of uitzaaiingen naar lever en buikvlies.

Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar uitzaaiingen naar borstkanker, schildklierkanker, slokdarm- en maag tumoren, neuro-endocriene tumoren, weke delen tumoren en melanoom. De chirurgen en onderzoekers streven ernaar om patiënten zoveel mogelijk te behandelen in patiëntgebonden toepasbaar onderzoek. Namelijk onderzoek dat direct in de dagelijkse praktijk wordt gevolgd. Hierbij is de hoop dat patiënten er snel baat bij kunnen hebben.

Dit onderzoek wordt samen met veel andere specialismen van hoog (inter)nationaal niveau uitgevoerd in het Erasmus MC. Dat maakt het Kankerinstituut van grote waarde.

Helpt u mee?

Samen staan we elke dag voor de opgave om aandoeningen beter te begrijpen, eerder te voorspellen, beter te behandelen en liever te voorkomen. Wij geloven dat onderzoek deze zorg, en daardoor de gezondheid van mensen, beter maakt. Daarom zetten wij ons samen met onze donateurs in om dit onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken.

Omdat het altijd beter kan.
Altijd beter moet.
En onderzoek beter maakt.

Dit wetenschappelijke onderzoek kunnen we alleen mogelijk maken met hulp van partners en donateurs. Helpt u ook mee?