Over de Erasmus MC Thorax Foundation

Samen maken we wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC op gebied van hart- en longziekten mogelijk.

Meike Wiegers-Peters

Tel: 010 - 703 48 02
thorax.foundation@erasmusmc.nl

Mail Meike

Erasmus MC Thorax Foundation is dé stichting op het gebied van hart- en longziekten. Wij halen geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. De  onderzoeksprojecten dragen bij aan vernieuwingen en verbeteringen op het gebied van diagnostiek en behandeling van hart- en longziekten. U kunt de onderzoeksprojecten op verschillende manieren steunen. Bijvoorbeeld door te doneren, een inzamelingsactie te starten of vrijwilliger te worden.

De werkwijze van Erasmus MC Thorax Foundation in het kort:

  • Uw donatie wordt gebruikt om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.
  • De onderzoeksportfolio omvat kansrijke, innovatieve projecten met een looptijd van 1 à 4 jaar.
  • Regelmatig wordt terugkoppeling gegeven over de voortgang en resultaten van het onderzoek.
  • Erasmus MC Thorax Foundation waarborgt volledige transparantie voor de donateur.

Onze gegevens

010 – 703 48 02

thorax.foundation@erasmusmc.nl

Bank: NL41 RABO 0155 242 288

KvK: 41128623
RSIN: 8160.53.327

Adres:
Erasmus MC
Burgemeester s’Jacobplein 51
3015 CA Rotterdam

Erasmus MC Thorax Foundation

In 2012 is de Erasmus MC Thorax Foundation opgericht, onderdeel van Erasmus MC Foundation. De stichting heeft tot doel om wetenschappelijke onderzoeksprojecten in het Erasmus MC op het gebied van hart- en longziekten mogelijk te maken. Via deze stichting worden fondsen geworven die volledig ten goede komen aan onderzoek. 

Erasmus MC Foundation

De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. Hier komen alle fondsenwervende initiatieven binnen het Erasmus MC samen. Het doel van de Erasmus MC Foundation? Projecten in het Erasmus MC mogelijk maken. Meestal gaat het om wetenschappelijk onderzoek, maar ook de aanschaf van apparatuur en projecten die meehelpen aan patiëntenzorg vallen hieronder.

Erkend Goed Doel

De Erasmus MC Foundation, en daarmee ook de Thorax Foundation, is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de Belastingdienst. Bovendien is de Erasmus MC Foundation in het bezit van de Erkenning Goed Doel, afgegeven door het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).

Het jaarverslag van Erasmus MC Thorax Foundation (onderdeel van het jaarverslag van Erasmus MC Foundation) kunt u hier lezen.