Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Fantastisch bedrag van 10.000 euro ontvangen

Ondernemer Wout van der Wal heeft afgelopen week een prachtig bedrag overhandigd namens Stichting Bevordering Ondernemerschap.

Lees meer

Artificial intelligence bij digitale cardiologie

Dr. ing. Nico Bruining noemt zijn vakgebied graag ‘digitale cardiologie’. Zijn nieuwste project is het interpreteren van hartfilmpjes met artificial intelligence (AI).

Lees meer over dit project

Prof. dr. Jolien Roos-Hesselink nieuwe bestuurder Dutch Cardio Vascular Alliance

Jolien Roos-Hesselink is hoogleraar Cardiologie in het Erasmus MC, oprichter en ex-voorzitter van de Erasmus MC Thorax Foundation, en is de nieuwe bestuurder van de DCVA.

Lees meer over deze aanstelling

Judith (9) werd geboren met een half hart

De negenjarige Judith werd geboren met een half hart. Judith leeft nu een relatief onbezorgd leven, na meerdere operaties in het Erasmus MC Kinderthoraxcentrum.

Lees meer over Judith

Op reis voor een donorhart

Voor een kinderharttransplantatie moet een donorhart altijd met spoed worden opgehaald, soms uit uithoeken van Europa. Kinderhartchirurg Pieter van de Woestijne vertelt hoe zo’n reis verloopt.

Lees het interview met Pieter van de Woestijne

Leven met een half hart

Bas (15) is geboren met een half hart. De kinderhartchirurgen van het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia voerden 3 complexe operaties uit, waardoor hij nu toch een normaal tienerleven heeft.

Lees meer over Bas

Broertjes hebben allebei een donorhart

De broertjes Daan (5) en Lev (4 maanden) kregen allebei een donorhart vanwege een levensbedreigende hartaandoening.

Lees meer over Daan en Lev

Veiling Formula 1

Dankzij een gulle relatie mogen wij een set van twee kaarten voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021 veilen.

Bied nu mee

Online college - aangeboren hartafwijking

In een online college vertelt cardioloog dr. Judith Cuypers over patiënten met aangeboren hartwijkingen. De focus van de zorg verschoven van overleving naar kwaliteit van leven.

Bekijk het online college

Eerste hartklepsysteem-op-maat

In Nederland is een nieuw hartklepsysteem gebruikt dat volledig is aangepast aan de anatomie van de patiënt.

Lees meer over een hartklepsysteem op maat

Aangeboren hartafwijking voor het leven

Lees meer over de impact die een aangeboren hartafwijking heeft op het dagelijks leven van patiënten.

Lees meer

Eerste DCD-hartdonaties Nederland

Het stilstaande hart van een overleden donor is buiten het lichaam in een machine geplaatst waar het weer gaat kloppen na toevoer van zuurstof en bloed.

Lees meer over DCD-hartdonaties

€3.300,- opgehaald voor Corona onderzoek

De Medische Faculteits Verening Rotterdam (MFVR) van het Erasmus MC voerde actie met de slogan ‘Beweeg Corona de wereld uit’.

Lees meer over deze mooie actie

Fantastische cheque van Zuider Vastgoed!

Met deze werkelijk fantastische cheque van maar liefst € 135.000,- van Zuider Vastgoed aan de Erasmus MC Thorax Foundation wordt de aanschaf van een apparaat voor innovatief onderzoek naar asbestkanker mogelijk gemaakt!

Lees meer

Nieuw aanknopingspunt voor behandeling hartritmestoornis

Prof. Dr. Natasja de Groot wil met haar onderzoek zicht krijgen op die complexe elektropathologie. Uiteindelijk moet dit leiden tot een effectieve behandeling van hartritmestoornissen.

Lees meer over dit onderzoek

Erasmus MC Thorax Foundation opent de Euronext beurs!

Vrijdag 27 september heeft de Erasmus MC Thorax Foundation de Euronext beurs Amsterdam geopend met de traditionele gongslag. Dit om aandacht te vragen voor Wereld Hart Dag.

Bekijk het moment terug

HarTloop Run

Op woensdag 25 september 2019 vond er een geweldig evenement plaats. Georganiseerd door de Rotterdam Running Crew, voor de Erasmus MC Thorax Foundation; de HarTloop Run.

Lees meer over dit evenement

Lustrum brengt €20.000,- op!

Het XXIe lustrum van de Rotterdamse studentenvereniging R.S.C./R.V.S.V. heeft de Thorax Foundation tot het goede doel van het lustrum benoemd.

Lees meer

Diner Thorax Foundation groot succes!

De achtste editie van het diner van de Erasmus MC Thorax Foundation heeft maandag 15 april 2019 ruim 235.000 euro opgeleverd.

Lees meer over deze mooie actie

Prachtige donatie van €5.000,- door BAM Bouw en Techniek

De Erasmus MC Thorax Foundation heeft een prachtige donatie mogen ontvangen van €5.000,- door BAM Bouw en Techniek (Regio Zuidwest).

Lees meer over deze donatie

R.S.C./R.V.S.V. collecteert voor de Thorax Foundation

Het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (R.S.C./R.V.S.V.) uit Rotterdam-Kralingen organiseren ter ere van het 105-jarig bestaan van de vereniging een geldinzamelingsactie.

Lees meer over deze inzamelingsactie

Stichting Wij & de maatschappij van Nationale-Nederlanden doneert € 10.000,-

Stichting Wij & de maatschappij doneert €10.000,- aan de Erasmus MC Thorax Foundation. Wij & de maatschappij is het goede doelenfonds van Nationale-Nederlanden dat maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers ondersteunt.

Lees meer

Golftoernooi een succes!

Op 8 oktober organiseerde ING een golftoernooi voor de Erasmus MC Thorax Foundation op de Koninklijke Haagsche Golf en Country Club.

Lees meer over dit evenement

Breeman bestaat 110 jaar en haalt ruim € 15.000,- op!

Breeman automotive bestaat 110 jaar en vierde dat met een wielertour met 110 relaties. Zij haalden ruim € 15.000,- op voor de Erasmus MC Thorax Foundation. Een hartverwarmende sportieve actie!

Lees meer over deze sportieve actie

50 jaar Thoraxcentrum gevierd op Hart van Goud symposium

Op deze feestelijke dag waren er onder andere interviews, werd er Flamenco muziek gespeeld en gaf het komische duo Maartje en Kine een optreden.

Lees meer over deze dag

Thoraxdiner levert 300.000,- euro op!

De zevende editie van het Thoraxdiner heeft 300.000 opgeleverd. De gehele opbrengst gaat naar een nieuwe techniek voor de behandeling van aorta-aneurysma’s.

Lees meer over deze mooie actie