Maak kanker kansloos cheque banner

Maak Kanker Kansloos 2022

Wordpress homepageblok cheque MKK 2022

Ruim €191.180,- opgehaald voor Maak Kanker Kansloos

Op 2 en 3 juli vond de Run4Daniel en Swim4Daniel plaats in Rotterdam! Op zaterdag trokken we onze loopschoenen aan tijdens de tweede editie van de Run4Daniel, een wandel- en hardloopevenement voor jong en oud in het Kralingse Bos. Zondag namen we een duik in het water tijdens de Swim4Daniel, een buitenwater zwemevenement in de Wijnhaven.

Beide sportieve evenementen maken deel uit van het Maak Kanker Kansloos weekend en waren een groot succes; dit heeft ruim €191.180,- opgeleverd voor belangrijk blaaskankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. ZO geweldig dat wij op deze manier wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maken. Namens de Erasmus MC Foundation-Daniel den Hoed Fonds willen wij graag alle deelnemers, vrijwilligers én sponsoren enorm bedanken! 

Op de hoogte blijven van Maak Kanker Kansloos 2023? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Daniel den Hoed Fonds

Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

199.886,56

Eindstand Maak Kanker Kansloos

Maak Kanker Kansloos

Het doel van de Maak Kanker Kansloos campagne is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

In actie voor het Daniel den Hoed Fonds

Heb je niet mee kunnen doen aan de evenementen maar wil je wel in actie komen voor het Daniel den Hoed fonds? Dat kan! Ben je bijvoorbeeld heel goed in taarten bakken? Of maak je zelf armbandjes? Zet je talent in en haal geld op! Maak nu hier een eigen actiepagina.

Doelbesteding 2022

De opbrengst van de evenementen wordt besteed aan onderzoek naar blaaskanker. Blaaskanker is een veel voorkomende vorm van kanker met in Nederland 7.000 nieuwe gevallen per jaar. De standaard behandeling voor hoog risico blaastumoren is eerst het wegschrapen van zoveel mogelijk tumorweefsel, gevolgd door terugkerende blaasspoeling met BCG gedurende drie jaar. Deze therapie is sinds 1976 onveranderd. De therapie met BCG kent een aantal belangrijke beperkingen:

  • Bij 40% van de blaaskankerpatiënten werkt BCG onvoldoende en komt de tumor binnen 5 jaar weer terug. De tumor die terugkeert is vaak agressiever en moeilijker te behandelen. De helft van deze patiënten overlijdt binnen vijf jaar.
  • BCG is zeer moeilijk te produceren, wat sinds 2014 resulteert in een wereldwijd blijvend tekort aan BCG.
  • Indien BCG niet effectief is en een hoog risico tumor terugkomt is de enige goede behandeloptie verwijdering van de blaas met aanleg van een urinestoma.

Er is dus dringend behoefte aan effectievere én beter beschikbare alternatieven voor patiënten met hoog risico blaaskanker en daarvoor is onderzoek nodig.

Doelbestedingsvideo Maak Kanker Kansloos

Het verhaal van Remona de Hond

MKK banner landingspagina