MKK banner homepage (3)

Maak Kanker Kansloos 2022

Beelden landingspagina
Run4Daniel

Meld je aan voor Run4Daniel en Swim4Daniel

Dit jaar lopen en zwemmen we kanker kansloos op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli tijdens de Run4Daniel en de Swim4Daniel! Beide sportevenementen maken deel uit van de Maak Kanker Kansloos campagne 2022 van het Daniel den Hoed Fonds. Samen lopen en/of zwemmen we voor een toekomst zonder kanker. Er zijn verschillende afstanden om uit te kiezen; iedereen kan dus meedoen! Jong, oud, getraind en ongetraind. Naast dat jij je sportief inzet voor het goede doel, beloven het weer gezellige dagen te worden!

Voor wie loop of zwem jij kanker kansloos? Klik hierboven op het betreffende evenement voor meer informatie en schrijf je in!

Daniel den Hoed Fonds

Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

130.790,00

Tussenstand Maak Kanker Kansloos

Maak Kanker Kansloos

Het doel van de Maak Kanker Kansloos campagne is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

In actie voor het Daniel den Hoed Fonds

Kun je niet meedoen aan de evenementen maar wil je wel in actie komen voor het Daniel den Hoed Fonds? Dat kan! Ben je bijvoorbeeld heel goed in taarten bakken? Of maak je zelf armbandjes? Zet je talent in en haal geld op! Maak nu hier een eigen actiepagina.

Doelbesteding 2022

De opbrengst van de evenementen wordt besteed aan onderzoek naar blaaskanker. Blaaskanker is een veel voorkomende vorm van kanker met in Nederland 7.000 nieuwe gevallen per jaar. De standaard behandeling voor hoog risico blaastumoren is eerst het wegschrapen van zoveel mogelijk tumorweefsel, gevolgd door terugkerende blaasspoeling met BCG gedurende drie jaar. Deze therapie is sinds 1976 onveranderd. De therapie met BCG kent een aantal belangrijke beperkingen:

  • Bij 40% van de blaaskankerpatiënten werkt BCG onvoldoende en komt de tumor binnen 5 jaar weer terug. De tumor die terugkeert is vaak agressiever en moeilijker te behandelen. De helft van deze patiënten overlijdt binnen vijf jaar.
  • BCG is zeer moeilijk te produceren, wat sinds 2014 resulteert in een wereldwijd blijvend tekort aan BCG.
  • Indien BCG niet effectief is en een hoog risico tumor terugkomt is de enige goede behandeloptie verwijdering van de blaas met aanleg van een urinestoma.

Er is dus dringend behoefte aan effectievere én beter beschikbare alternatieven voor patiënten met hoog risico blaaskanker en daarvoor is onderzoek nodig.

Meld je aan voor de Run4Daniel en/of de Swim4Daniel en haal geld op voor blaaskankeronderzoek! Kun je niet meedoen, maar wil je wel doneren? Dat kan! Doe dit via het rode blok hiernaast.

Doelbestedingsvideo Maak Kanker Kansloos

Het verhaal van Remona de Hond

MKK banner landingspagina