2 vrienden halen €16.315,- op voor MS-onderzoek

4 oktober 2022

2 vrienden hadden 1 missie: geld ophalen voor belangrijk MS-onderzoek in het ErasMS Centrum. Deze missie van Jan Ramschie en Roy Kruijntjes is meer dan geslaagd. Met hun actie hebben zij ruim €16.000,- opgehaald voor het ErasMS Fonds van de Erasmus MC Foundation.

Op donderdag 1 september 4:00 uur ’s morgens startten Jan en Roy met hun wandeling van 160,9 km over De Groene Loper in Maastricht. Uiteindelijk kwamen de mannen op zaterdag 3 september rond 3:30 in de ochtend over de finish. De wandeltocht was niet zonder slag of stoot: “Jan had het zwaar. Hij was oververhit en zijn kuiten waren helemaal verkrampt. Jan ging koud douchen, deed de benen in de lucht, deed compressiesokken aan en ging uiteindelijk weer door”, aldus Roy.

Met deze zware actie zamelden Jan en Roy geld in voor wetenschappelijk MS-onderzoek in het Erasmus MC. “In onze omgeving kennen we allemaal wel iemand met MS. MS is een ziekte die je centrale zenuwstelsel aantast. Een medicijn dat MS kan genezen is er op dit moment (nog) niet. Hier is onderzoek voor nodig en geld. Veel geld. Daarom hebben wij deze actie opgezet voor belangrijk MS-onderzoek in het Erasmus MC”, aldus Jan en Roy.

Op woensdag 28 september kwamen Jan en Roy speciaal langs in het Erasmus MC voor een officiële cheque-overhandiging samen met de Erasmus MC Foundation en Joost Smolders, Neuroloog en hoofd ErasMS Centrum. Ook kregen de mannen een speciale rondleiding door het lab.

Cheque-overhandiging Friends Against MS