Tour for Life-deelnemers halen ruim €1 miljoen op voor kankeronderzoek

5 september 2022

Van 28 augustus t/m 4 september deden honderden deelnemers mee aan de Tour for Life. Een tocht van Italië naar Nederland op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. In totaal hebben de deelnemers €1.121.464,03 bij elkaar gefietst. 

Cheque-uitreiking Tour for Life 2022

Op 28 augustus begonnen de fietsers aan een tocht van maar liefst 1.300 km en 19.000 hoogtemeters. Eén van die deelnemers is David Drexhage, woordvoerder van het Erasmus MC. Dit jaar was hij de teamcaptain van team Erasmus MC: “Natuurlijk fietsen we altijd mee met het Erasmus MC-team. In de 2021-editie konden we helaas niet meedoen vanwege onze rol in de bestrijding van covid en de zorg voor covidpatiënten. Dit jaar waren we wel weer van de partij.”

David met een deel van team Erasmus MC / Bron: Erasmus MC Foundation

David deed met zijn team nu voor de zesde keer mee. “Het was afzien, maar dat staat niet in verhouding tot wat mensen met die rotziekte en hun geliefden voor hun kiezen krijgen. Met elke pedaalslag hoopten we een recordbedrag bij elkaar te trappen voor het onderzoek in het Kanker Instituut”, aldus David.

Lyda Kramp, ook Erasmus MC-medewerker en deelnemer van team Erasmus MC, deed dit jaar voor de zesde keer mee aan de fietstocht. “Ik heb altijd met veel plezier geld opgehaald voor kankeronderzoek, maar ik heb ook besloten dat dit de laatste keer is. Ik word zelf ook een jaartje ouder en het trainen wordt zwaarder. Ik ben in ieder geval blij dat ik dit jaar nog mee heb gedaan.”

Lyda Kramp op de fiets

Lyda Kramp tijdens de Tour for Life / Bron: Lyda Kramp

Ook Erasmus MC Foundation directeur Leonore Tuijt kijkt met veel enthousiasme terug op de 8-daagse tocht: “We weten allemaal hoe belangrijk het is dat we een goede toekomst moeten kunnen garanderen voor mensen die geraakt worden door kanker. Samen maken we kanker kansloos. En dat was wat mij betreft hoe het deze week was. Tijdens deze tourtocht hebben we elkaar geholpen, naar elkaar geluisterd, elkaar gesteund. Ik vond het een uitzonderlijk bijzondere week. Dank aan iedereen.”

Leonore met deelnemers Tour for Life / Bron: Erasmus MC Foundation

De opbrengst van de Tour for Life 2022 gaat naar onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De Erasmus MC Foundation-Daniel den Hoed Fonds wil alle deelnemers aan de Tour for Life enorm bedanken voor hun harde inzet. Samen maken we kanker kansloos!

Grande finale Tour for Life

Bekijk hier de laatste dagvideo over de grande finale van Tour for life.

Bekijk de video hier