Stay Blue Foundation schenkt overgebleven donaties aan onderzoek naar slokdarmkanker

17 november 2022

De Stay Blue Foundation heeft €1.900 geschonken aan het Slokdarm- en maagkankerfonds van de Erasmus MC Foundation. Initiatiefnemer Ron Bouwmeester: “Afgelopen mei is mijn moeder Nelly overleden aan slokdarmkanker. We hebben in die periode steun gehad van dr. Bas Wijnhoven in relatie tot het opnieuw bekijken van het ziektebeeld van mijn moeder. Daarom willen we dit bedrag schenken aan zijn onderzoek naar slokdarmkanker.”

Een aantal jaren geleden besloot agent Ron Bouwmeester om de stichting Stay Blue Foundation op te richten. Met deze stichting toverde hij zijn vakantiehuis in Frankrijk om tot rustplek voor collega’s. “Dit huis was een veilige plek om te verblijven wanneer collega’s van de politie, zorg, brandweer en ambulance door hun dienst een beroeps gerelateerde ziekte hadden opgelopen, zoals PTSS”, aldus collega Nathalie Recourt, Team Coördinator Veilig en Gezond Werken LE en Simone Biesheuvel proces coördinator bij Team Beroepsrisico bij de politie.

Wegens omstandigheden moet de Stay Blue Foundation worden opgeheven. In de loop der tijd zijn er donaties binnengekomen bij de stichting die zij door onvoorziene omstandigheden niet meer kunnen gebruiken. Nathalie: “We doneren dan ook graag een bedrag aan een andere stichting.”

Helaas is afgelopen mei de moeder van Ron Bouwmeester overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Ron: “In de periode vooraf aan het overlijden van mijn moeder Nelly Bouwmeester is er veel contact geweest met dr. Bas Wijnhoven voor een second opinion. We hebben hier veel steun in gevonden. Daarom willen we het bedrag schenken aan onderzoek naar slokdarmkanker ter nagedachtenis en liefdevolle herinnering aan mijn moeder.”

We willen de Stay Blue Foundation enorm bedanken voor deze schenking aan het Slokdarm- en maagkankerfonds.

Logo Stay Blue Foundation