Floor wint met Project Y Rogier Hintzen Talent Award 2022

31 oktober 2022

Floor Loonstra, arts-onderzoeker bij het MS Centrum Amsterdam, heeft tijdens de MS-onderzoeksdagen van Stichting MS Research de Rogier Hintzen Talent Award ontvangen. Dit is een award voor getalenteerde onderzoekers binnen het vakgebied MS. Floor Loonstra ontving de prijs uit handen van Valentine en David Hintzen, de kinderen van Rogier Hintzen. Bij de award hoort een aanmoedigingsprijs van 3.000 euro voor onderzoek binnen het vakgebied MS.

Uniek cohort in MS-onderzoek
De jury noemt in hun rapport Floor Loonstra een zeer getalenteerde duizendpoot die deze prijs meer dan verdient. Ze kwam bij het MS Centrum Amsterdam werken voor Project Y. Dit is een ambitieus project waarbij alle mensen met MS in Nederland geboren in 1966 zijn opgespoord en in kaart gebracht. Dit unieke cohort is inmiddels klaar en wordt door Floor geanalyseerd. waardoor veel interessante vragen rondom MS beantwoord worden.

Voorafgaand aan de uitreiking van de award sprak dr. Joost Smolders de zaal gevuld met MS-onderzoekers en familie en vrienden van Rogier Hintzen toe. Joost is hoofd van het ErasMS Centrum in Rotterdam. Hij refereerde aan de laatste keer dat de groep onderzoekers in deze hoedanigheid bij elkaar zat. “Dat was in mei 2019, een paar dagen na het overlijden van Rogier. We waren geschokt en verdrietig. En tegelijk ook vol toewijding het MS-onderzoekswerk door te zetten waar Rogier zich zo voor inspande.”

Eerbetoon en stimuleren MS-onderzoek
De Rogier Hintzen Talent Award is een eerbetoon aan de op 15 mei 2019 overleden neuroloog en immunoloog uit het Erasmus MC,  prof. dr. Rogier Hintzen. De Award heeft tot doel het stimuleren van jonge (arts) onderzoekers in het MS-onderzoek. De afdeling Neurologie van het Erasmus MC en Rogiers vrouw Eleonoor reiken voor een periode van 12 jaar – de periode dat Rogier nog werkzaam geweest zou zijn – de Rogier Hintzen Talent Award uit: een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van €3.000,- voor getalenteerde onderzoekers binnen het vakgebied MS.

Floor Loonstra met de Rogier Hintzen Talent Award

Floor met de Rogier Hintzen Talent Award