Apotheek Fonds voor onderzoek naar verbetering van medicijnen

25 juli 2022

De Erasmus MC Foundation heeft er een nieuw fonds bij: het Apotheek Fonds. In de ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC verzorger apothekers niet alleen medicijnen, ook vind er een hoop wetenschappelijk onderzoek plaats. Het Apotheek Fonds ondersteunt financieel dit onderzoek. 

De ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC staat midden in het ziekenhuis. Dit is de grootste ziekenhuisapotheek in Nederland. In de apotheek verzorgen apothekers medicijnen voor patiënten. Medicijnen zijn erg belangrijk om mensen te genezen of om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Achter de schermen werken de apothekers ook hard aan medicijnonderzoek. Dagelijks werken farmacologen, onderzoekers en ziekenhuisapothekers aan verschillende onderzoeken om steeds betere medicijnen te ontwikkelen, meer patiënten te genezen of om een zo goed mogelijk kwaliteit van leven met medicijnen te geven.

“De ziekenhuisapotheek is een moderne, dynamische afdeling waar de nieuwste medische en farmaceutische ontwikkelingen plaatsvinden. We streven naar de beste farmaceutische zorg voor onze patiënten door onderzoek, onderwijs en opleiding”, aldus afdelingshoofd Ziekenhuisapotheek prof. dr. Hugo van der Kuy.

Om al dit onderzoek mogelijk te kunnen maken is nog veel geld nodig. Benieuwd welke onderzoeken je kunt steunen?

Cartoon van medicijnen