€50.000,- voor onderzoek naar peesblessures

8 augustus 2022

Waarom kan de ene persoon van een peesblessure (tendinopathie) goed herstellen, terwijl de andere persoon chronische klachten blijft houden tijdens het wandelen en sporten? Dat gaat het sportmedische team van het Erasmus MC onderzoeken.

Bij een zogenoemde tendinopathie is de pees dusdanig beschadigd dat deze behandeld moet worden. Meer dan de helft van de hardlopers krijgt hiermee te maken. Dankzij een anonieme gift van €50.000,- kan het team nu starten met een onderzoek naar veranderingen die plaats vinden in de pees.

De kennis die de onderzoekers opdoen met dit onderzoek is noodzakelijk voor het ontwikkelen van een online methode waarmee patiënten beter en in een vroeger stadium een diagnose kunnen krijgen. Dit kan voorkomen dat deze impactvolle blessure chronisch wordt en de patiënt moet stoppen met sporten. “Als we beter begrijpen waarom peesklachten chronisch worden, dan kunnen we dit proces in de toekomst beter stoppen en vroegtijdig ingrijpen”, aldus Erasmus MC sportarts Robert-Jan de Vos.

Lees meer over het onderzoek naar peesblessures.

Arts onderzoekt een peesblessure met een echo

Echo-onderzoek van een peesblessure / Bron: Erasmus MC