Crossfitters halen met 24-uur durende work-out €10.000 op voor goede doel

5 december 2022

Afgelopen vrijdag 2 december om 18:00 uur exact was het startschot van de 24 uur durende sportactie van Crossfit Hoogvliet. Met deze actie haalde de sportschool geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar MS in het Erasmus MC. Na 24 uur konden de 12 sporters een cheque van €10.000 overhandigen aan Joost Smolders, hoofd ErasMS Centrum in het Erasmus MC.

De afgelopen weken stonden voor alle sporters in het teken van goede voorbereiding. Een goede training voor zo’n intensieve workout is essentieel. David Scharff, initiatiefnemer van de actie: “Voorafgaand aan de actie heb ik met de andere deelnemers besproken hoe we bepaalde onderdelen gaan oppakken en uitvoeren. Dat maakt het juist leuk naar mijn mening.”

Ondanks alle 12 de deelnemers ervaren sporters zijn, waren zij zich er goed van bewust dat het een zware 24 uur zouden worden. David: “We werkten in vertakte groepjes met elk een eigen teamleider die alles in goede banen kon leiden. Deze leiders zorgden dat het juiste tempo werd aangehouden. Dit was heel belangrijk, omdat we nog nooit zo lang achter elkaar hadden bewogen. Onze grootste angst was dat iemand uitviel door een blessure en/of kramp. Tijdens een vorige 12 uur durende work-out kwam kramp regelmatig voor en dat kan het tempo erg nekken. We zorgden daarom ook dat we tussendoor genoeg water dronken en slaap pakten.”

De deelnemers kijken heel positief terug op de 24 uur. Martijn, een van de deelnemers: “Na 24 uur sporten en op ons tandvlees te hebben gelopen is het mooi om te zien dat de aanmoediging van de anderen kan zorgen dat we meer konden bereiken dan we hadden gedacht.” Medesporter Vincent vult aan: “Ik ben trots op iedereen dat we het met z’n allen gehaald hebben. Dat we dit volbracht hebben, is voor mij een hele mooie ervaring. Ook hebben we een monster bedrag opgehaald voor een goed doel.”

We willen alle sporters en iedereen die heeft gedoneerd aan deze actie enorm bedanken.  Ook grote dank voor de sponsors van het eten en drinken tijdens de actie: Kade80 (Erasmus MC), Hikaya, Albert Heijn to go Passage (Erasmus MC), Albert Heijn Kinheim,  Etos Lijnbaan en Performeals.

Chequeoverhandiging na de 24-uur workout van Crossfit Hoogvliet
Tijdens de actie 24 uur sporten Crossfit Hoogvliet