Yvette’s Tumor Tour

Samen maken we kanker kansloos

11 oktober 2022

Op 23 oktober gaat Yvette samen met een aantal anderen 21 km hardlopen van Bleiswijk naar Rotterdam om geld op te halen voor het Daniel Den hoed Fonds. In januari 2022 is bij haar darmkanker geconstateerd. Om iets terug te doen voor het ziekenhuis is Yvette de Tumor Tour-actie gestart.

Het is januari 2022. Yvette Selten-Jansen (41 jaar) zit bij haar huisarts in Bleiswijk als haar wordt verteld dat er iets in haar darmen niet in orde is. Een tijdje later krijgt Yvette in het Sint Franciscus te horen dat de uitslagen van onderzoeken inderdaad niet goed zijn; ze krijgt de diagnose darmkanker. Het nieuws slaat in als een bom. Al gauw start Yvette met behandelingen: chemotherapie en bestraling in het Erasmus MC. In deze tijd heeft zij veel steun gehad van haar hardloopmaatjes.

Het gaat nu iets beter met Yvette: “Het gaat momenteel naar omstandigheden best goed. Ik heb nu weinig klachten. Op de laatste MRI-scan dachten de artsen alsnog tumorrest te zien. Gelukkig blijkt nu dat de MRI-scan goed is. Voorlopig word ik elke 3 maanden streng gecontroleerd. Het kan dan toch zo zijn dat ik een operatie moet ondergaan.  Het blijft dus een spannende tijd…”, aldus Yvette.

Om in de tussentijd toch iets terug te doen voor iedereen die haar heeft gesteund in de moeilijke periode gaat Yvette samen met haar hardloopmaatjes geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Op 23 oktober gaat Yvette samen met de anderen 21 km hardlopen voor het Daniel den Hoed Fonds. “Op 23 oktober starten we rond half 10 bij de huisartsenpraktijk (waar destijds bleek dat er iets niet goed was), langs het Sint Franciscus (waar de diagnose werd gesteld) naar het Erasmus MC (waar de bestraling heeft plaatsgevonden).

Je kunt de actie van Yvette steunen: Tumor Tour (inactievoorerasmusmc.nl)

Samen maken we kanker kansloos!

Yvette tijdens een hardloopwedstrijd