Maak kanker kansloos 2024

Run4Daniel is volledig uitverkocht! Inschrijven voor Swim4Daniel kan nog wel

LET OP: de inschrijvingen voor de Swim4Daniel gaan hard. Wil je zeker zijn van deelname? Wacht niet langer en schrijf je in. Vol=vol. 

De inschrijvingen voor de Run4Daniel en Swim4Daniel zijn geopend. Loop en zwem samen met ons tegen kanker. Klik op één van de tegels hieronder om je in te schrijven voor de Run4Daniel en/of Swim4Daniel 2024.

De Run4Daniel is helemaal uitverkocht! Toch bijdragen aan de Maak Kanker Kansloos-campagne 2024? Doe dan een donatie of schrijf je in voor de Swim4Daniel.

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom de Run4Daniel 2025? Schrijf u in en blijf op de hoogte over de Run4Daniel 2025.’

Onderzoek naar betere behandeling van endeldarmkanker

Doelbesteding 2024

In Nederland krijgen jaarlijks 3.500 mensen endeldarmkanker (ook wel rectumkanker genoemd). Na de standaard behandeling (eventuele voorbehandeling en een operatie) komt nog steeds bij ongeveer 30% van de patiënten de kanker terug. Meestal op andere plekken in het lichaam.

Kortgeleden is ontdekt dat bepaalde stukjes DNA in het bloed kunnen voorspellen of endeldarmkanker terugkomt. Deze stukjes DNA komen uit de tumor en worden ook wel circulerend tumor DNA (ctDNA) genoemd). Artsen in het Erasmus MC willen onderzoeken of extra chemotherapie de overleving van endeldarmkanker verbetert bij patiënten die ctDNA in het bloed hebben na de standaard behandeling. Dit om te voorkomen dat de patiënten weer ziek worden.

Lees hier meer over het onderzoek naar endeldarmkanker. 

Maak kanker kansloos-campagne

Het doel van de Maak Kanker Kansloos campagne is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Wetenschappelijk onderzoek zorgt dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

Kunt u niet deelnemen aan de Run4Daniel of de Swim4Daniel? U kunt de campagne ook steunen door hieronder direct een donatie te doen aan onderzoek naar endeldarmkanker.

In actie voor de Erasmus MC Foundation

Kun je niet mee doen aan de evenementen, maar wil je wel in actie komen voor de Erasmus MC Foundation? Dat kan!

Ben je bijvoorbeeld heel goed in taarten bakken? Of maak je zelf armbandjes?

Zet je talent in en haal geld op. Maak hier een eigen actiepagina en kom in actie voor onderzoek in het Erasmus MC via de Erasmus MC Foundation.