Maak kanker kansloos 2024

Het Maak Kanker Kansloos weekend van de Erasmus MC Foundation, bestaande uit de Run4Daniel en Swim4Daniel evenementen, heeft bijna €600.000,- opgebracht voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Waanzinnig!

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom Maak Kanker Kansloos 2025? Schrijf u in en blijf op de hoogte over de Run4Daniel en Swim4Daniel 2025.’

Run4Daniel laat blijvende voetprint achter

“We gaan springen!” Zo begonnen deelnemers aan hun warming-up voor de run of wandeling op vrijdag 7 juni 2024 bij de Run4Daniel. Ook bezoekers lieten zich van hun swingende kant zien. De vierde editie was volledig uitverkocht!

Lees meer

Swim4Daniel ijskoud de warmste editie

700 zwemmers werden zondag letterlijk in het zonnetje gezet. En terecht! Zij trokken zondag 9 juni 2024 een wetsuit aan om in de koude Wijnhaven te springen tijdens de uitverkochte Swim4Daniel. Met elkaar is het geweldige bedrag van € 292.552,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Lees meer

Onderzoek naar betere behandeling van endeldarmkanker

Doelbesteding 2024

In Nederland krijgen jaarlijks 3.500 mensen endeldarmkanker (ook wel rectumkanker genoemd). Na de standaard behandeling (eventuele voorbehandeling en een operatie) komt nog steeds bij ongeveer 30% van de patiënten de kanker terug. Meestal op andere plekken in het lichaam.

Kortgeleden is ontdekt dat bepaalde stukjes DNA in het bloed kunnen voorspellen of endeldarmkanker terugkomt. Deze stukjes DNA komen uit de tumor en worden ook wel circulerend tumor DNA (ctDNA) genoemd). Artsen in het Erasmus MC willen onderzoeken of extra chemotherapie de overleving van endeldarmkanker verbetert bij patiënten die ctDNA in het bloed hebben na de standaard behandeling. Dit om te voorkomen dat de patiënten weer ziek worden.

Lees hier meer over het onderzoek naar endeldarmkanker. 

Maak kanker kansloos-campagne

Het doel van de Maak Kanker Kansloos campagne is het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Wetenschappelijk onderzoek zorgt dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

Kunt u niet deelnemen aan de Run4Daniel of de Swim4Daniel? U kunt de campagne ook steunen door hieronder direct een donatie te doen aan onderzoek naar endeldarmkanker.

In actie voor de Erasmus MC Foundation

Kun je niet mee doen aan de evenementen, maar wil je wel in actie komen voor de Erasmus MC Foundation? Dat kan!

Ben je bijvoorbeeld heel goed in taarten bakken? Of maak je zelf armbandjes?

Zet je talent in en haal geld op. Maak hier een eigen actiepagina en kom in actie voor onderzoek in het Erasmus MC via de Erasmus MC Foundation.