Hart van Goud symposium

50 jaar Thoraxcentrum gevierd op Hart van Goud symposium

Uit de speakers van Unesco-monument Van Nelle Fabriek galmde een kalme hartslag en men werd verwelkomd door flamboyante Hartenvrouwen. Vervolgens nam dagvoorzitter Harmke Pijpers de aanwezige artsen, onderzoekers, oud-medewerkers, fellows en stakeholders in vogelvlucht mee naar het verleden, het heden en de toekomst van het Erasmus MC Thoraxcentrum. Zij interviewde onder meer cardiologen van toen en nu. 

Uitermate bijzonder was het interview met enkele oprichters van het centrum waaronder de Prof. Dr. Hugenholtz die zich nog even gepassioneerd als 50 jaar geleden inzet om hart- en vaatziekten te bestrijden. `Ik richt mij nu meer op de vraag hoe wij hart- en vaatziekten kunnen voorkomen in plaats van hoe de ziekten behandeld moeten worden, zo ben ik mij bijvoorbeeld aan het verdiepen in rode wijn, in het afvalproduct van wijn zitten stoffen die een gunstige invloed hebben op hart en vaten’, aldus de 90 jarige voorvechter van het inmiddels internationaal vermaarde Thoraxcentrum.  

Naast interviews werd er gesproken over de relatie tussen de cardiologen en het bedrijfsleven, was er ruimte voor hartstochtelijke Flamenco muziek en dans en gaf het komische duo Maartje en Kine hun visie op het Thoraxcentrum verwerkt in een hilarisch muzikaal kunststukje. 

Afsluitend was er een hartverwarmend personeelsfeest en bleven tot in de late uurtjes de voetjes van de vloer van het werelderfgoed.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement.

Wilt u meer weten over het 50 jarig bestaan van het centrum? Kijk op www.thorax50.nl