ERASMUS MC BUSINESS CLUB

Leden van de Erasmus MC Business Club maken belangrijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk.
Onze leden zijn zakelijke relaties van het Erasmus MC én bedrijven die het Erasmus MC en de stad Rotterdam een warm hart toedragen.

In het Erasmus MC wordt er iedere dag met heel veel inzet gewerkt aan een gezonde toekomst voor iedereen. Het grote belang van gezond zijn en de juiste condities creëren om gezond te worden én te blijven is de afgelopen jaren meer dan ooit duidelijk geworden.

Als lid van deze Business Club maakt u baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk. Het jaarlijkse lidmaatschap bedraagt € 3.000. Elk jaar nodigen wij onze leden uit voor drie bijeenkomsten in het Erasmus MC.

Business Club programma 2023

Op dit moment zijn we bezig om voor 2023 een interessant programma voor jullie samen te stellen. De thema’s zijn nog niet definitief, maar de data zijn wel al bekend. Hieronder vindt u de aankomende bijeenkomsten van de Business Club:

  • Maandag 13 maart 2023
  • Maandag 19 juni 2023: blik achter de schermen
  • Maandag 4 december 2023

Wilt u meer informatie over de Business Club bijeenkomsten of over het jaarlijks lidmaatschap? Neem dan contact met ons op!

Shakira Sohier

Shakira Sohier – Borst
Fundraising Director Erasmus MC Foundation

Wilt u meer weten over de Business Club of wilt u een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met Shakira Sohier – Borst.

Marion Koopmans

Business Club bijeenkomst 28 november 2022

De Business Club bijeenkomst van maandag 28 november was een groot succes. Tijdens deze derde bijeenkomst vertelden Marion Koopmans (Viroloog, hoofd van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC) en Hugo van der Kuy (ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog in het Erasmus MC) alles omtrent virussen.

Marion Koopmans – Einde pandemie is in zicht en hoe nu verder? – In de ideale wereld ligt er een panklare behandeling of een vaccin op de plank zodra een dierenvirus zich heeft ontwikkeld tot menselijk virus en er een uitbraak dreigt te ontstaan. Dit is een utopie als het om nieuwe virussen gaat. Daarom moeten we gaan kijken naar andere manieren van ingrijpen.

Hugo van der Kuy – Pandemie of niet, virussen tegen kanker op koers! Prof. dr. Hugo van der Kuy vervangt deze bijeenkomst Casper van Eijk. Hugo is ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog in het Erasmus MC. Eerder deze maand ontving Van der Kuy een “ZonMw Parel” voor zijn onderzoek naar het switchen tussen verschillende type coronavaccins. Conclusie: het combineren van vaccins leidt zelfs tot een betere bescherming; Nederlands onderzoek met belangrijke internationale relevantie.

Van der Kuy is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van oncolytische virussen. Dit zijn virussen die selectief tumorcellen aanvallen en het immuunsysteem zodanig kunnen ‘programmeren’ dat het tumorcellen opspoort en vernietigt. Tijdens de Business Club bijeenkomst zal Hugo meer vertellen over het maken van deze virussen, die geen ziekte teweegbrengen bij de mens, maar die worden gebruikt als veelbelovende immunotherapie bij kanker.

Bekijk de presentaties via onderstaande knop

Hugo van der Kuy