Erasmus MC Business Club

Leden van de Erasmus MC Business Club maken belangrijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk.
Onze leden zijn zakelijke relaties van het Erasmus MC én bedrijven die het Erasmus MC en de stad Rotterdam een warm hart toedragen.

In het Erasmus MC wordt er iedere dag met heel veel inzet gewerkt aan een gezonde toekomst voor iedereen. Het grote belang van gezond zijn en de juiste condities creëren om gezond te worden én te blijven is de afgelopen jaren meer dan ooit duidelijk geworden.

Als lid van deze Business Club maakt u baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk. Het jaarlijkse lidmaatschap bedraagt € 3.000. Elk jaar nodigen wij onze leden uit voor drie bijeenkomsten in het Erasmus MC.

Business Club programma 2022

Ook dit jaar hebben we een interessant programma met interessante thema’s en inspirerende sprekers.

De drie Business Club bijeenkomsten staan voor dit jaar gepland op de volgende data: maandag 11 april, maandag 27 juni en maandag 28 november.

Wilt u meer informatie over de Business Club bijeenkomsten of over het jaarlijks lidmaatschap? Download onze brochure voor 2022 via de button hieronder.

Business Club Erasmus mc 3

Business Club bijeenkomst 28 november 2022

De eerste en tweede bijeenkomst van de Business Club waren een groot succes. De volgende bijeenkomst is maandag 28 november. Tijdens deze derde bijeenkomst vertellen Marion Koopmans (Viroloog, hoofd van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC) en Casper van Eijk (Hoogleraar Chirurgie Erasmus MC) alles omtrent virussen.

Marion Koopman – Einde pandemie is in zicht en hoe nu verder? – In de ideale wereld ligt er een panklare behandeling of een vaccin op de plank zodra een dierenvirus zich heeft ontwikkeld tot menselijk virus en er een uitbraak dreigt te ontstaan. Dit is een utopie als het om nieuwe virussen gaat. Daarom moeten we gaan kijken naar andere manieren van ingrijpen.

Casper van Eijk – Pandemie of niet, virussen tegen kanker op koers! Capser van Eijk is initiatiefnemer van het onderzoek naar nieuwe behandeling van (alvleesklier)kanker door gebruik te maken van oncolytische virussen. Oncolytische virussen zijn virussen die selectief tumorcellen aanvallen en het immuunsysteem zodanig kunnen ‘programmeren’ dat het tumorcellen opspoort en vernietigt. Hij zal meer vertellen over deze behandeling, ook wel Immuno-virotherapie genoemd.

Vragen of opmerkingen?

Wilt u meer weten over de Business Club of een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met Shakira Sohier.

Stuur een mail