BUSINESS CLUB BIJEENKOMST 1: BEHANDELING LEUKEMIE EN STAMCELTRANSPLANTATIE

18 MAART 2018

Voor onze eerste bijeenkomst van de Business Club van het Erasmus MC maken we een uniek uitstapje naar onze buren in Little C: Galerie Weisbard van Hugo Borst. Op deze culturele plek praten we jullie graag bij over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van stamceltransplantatie. De bijeenkomst wordt geopend door dr. Joke Boonstra, vice-voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

De afdeling Hematologie van het Erasmus MC is al meer dan dertig jaar één van de toonaangevende instituten op het gebied van bloedkanker (leukemie) onderzoek en behandeling. Hematologie Rotterdam was pionier in stamceltransplantaties in Nederland en heeft nog steeds het grootste stamceltransplantatiecentrum van ons land.

Onderzoek naar behandeling leukemie

Dr. Ruud Delwel, hoogleraar Hematologie in het Erasmus MC, vertelt over onderzoek naar een betere behandeling van leukemie. Wat gaat er mis bij bloedcellen van patiënten met leukemie? Waarom is wetenschappelijk onderzoek belangrijk om de behandeling van leukemie te verbeteren? Op die vragen geeft hij tijdens deze bijeenkomst antwoord.

Stamceltransplantatie

Dr. Annoek Broers, specialist in stamceltransplantatie, zal uitleggen hoe stamceltransplantatie in zijn werk gaat, wat de voordelen zijn, maar ook welke problemen nog moeten worden opgelost.

Ervaringen stamceltransplantatie

Oud-profwielrenner Johan van der Velde, bij wie in het verleden leukemie werd geconstateerd, zal zijn ervaringen delen over de gevolgen van leukemie en van een stamceltransplantatie.

Na afloop van de presentatie nodigen we iedereen graag uit voor een drankje.

Programma

16:30 Inloop

17:00 Welkomstwoord van Hugo Borst

17:05 Opening door Joke Boonstra

17:15 Presentaties

18:30 Borrel

Locatie

Galerie Weisbard

Karl Weisbardstraat 175

3015 GM Rotterdam

Parkeren in de buurt is mogelijk op het Academieplein bij de Hogeschool Rotterdam