Doneer voor onderzoek naar het coronavirus

Viroscience Lab als WHO Referentiecentrum

Prof. dr. Marion Koopmans

Koopmans is wereldleider binnen het onderzoek naar virusverspreiding.

Luister naar de podcast van Marion Koopmans

Het onderzoek in het Viroscience Lab van prof. dr. Marion Koopmans richt zich op het begrijpen van de coronapandemie en het doorvertalen van deze kennis naar kliniek en public health. Het onderzoek richt zich onder meer op:

  • genetische studies naar eigenschappen van de virussen;
  • het nauwgezet in kaart brengen van de genetische code van de virussen die zich wereldwijd aan het verspreiden zijn;
  • het opzetten van modellen met mini-organen om het effect op levende cellen en organismen te bestuderen;
  • het bestuderen van de immuniteit tegen deze virussen;
  • de vertaling van de kennis naar beleid in de kliniek en daarbuiten.

Om deze relevante studies mogelijk te maken blijft nog steeds dringend geld nodig. Elke gift, groot of klein, is ontzettend belangrijk. Bij voorbaat dank!

Onderzoek coronavirus

In het Erasmus MC wordt nog steeds onderzoek gedaan naar (de effecten van) het Coronavirus. Daar is geld voor nodig. Helpt u mee? Elke gift is van grote waarde.

Bekijk hier de projecten

Viroscience Lab is WHO Referentiecentrum

Het Viroscience Laboratorium in het Erasmus MC is als WHO referentiecentrum betrokken bij de wereldwijde respons tegen het coronavirus. Het predikaat “WHO collaborating centre” is een erkenning die dit laboratorium verdiend heeft door de kwaliteit van het onderzoek en de expertise die in dit lab wordt opgedaan.

De coronapandemie maakt duidelijk dat de kennis die in dit laboratorium gegenereerd wordt van grote waarde is; er wordt een groot beroep gedaan op de expertise van het Viroscience lab. Meerdere onderzoekers zijn direct betrokken bij landelijke, Europese en wereldwijde overleggen waarin wordt afgestemd welk onderzoek waar het beste gedaan kan worden.

Het vervullen van een coördinerende rol als wereldwijd expertisecentrum kost tijd en geld en kan geborgd blijven met dank aan financiële ondersteuning.

Dr. Leonore Tuijt

Wilt u meer informatie over dit project of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: l.tuijt@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Mail Leonore