MChopin Studie

Effect of Music on the Clinical outcome after Hip fracture OPeratIoNs

Hoofdonderzoeker

Thomas Dirven

Thomas Dirven

MChopin Studie

In dit onderzoek kijkt Thomas Dirven of en hoe muziek rond de operatie invloed heeft op pijn, angst en delier bij ouderen met een gebroken heup. Volgens de richtlijnen moeten senioren die tijdens een val hun heup breken, binnen één dag geopereerd worden. Thomas kijkt of muziek tijdens een spoedoperatie aan een gebroken heup bijdraagt aan het voorkomen van een delier.

De patiënten die deelnemen aan het onderzoek krijgen een koptelefoon met muziek. Thomas vergelijkt de resultaten van deze groep met een controlegroep die geen muziek krijgt en standaard zorg krijgt.

Schenken met belastingvoordeel

U kunt ook met een periodieke schenking dit onderzoeksproject ondersteunen.

Meer informatie

Delier

Delier is een acute staat van verwardheid. Het is de meest voorkomende complicatie bij ouderen in het ziekenhuis. Een delier heeft grote, negatieve gevolgen voor het herstel van de oudere ziekenhuispatiënt. Pijn, stress en het gebruik van opiaten zijn belangrijke triggers.

We hebben al bewezen dat muziek tijdens de operatie pijn, stress en het gebruik van opiaten vermindert. We hopen daarom dat we kunnen bewijzen dat muziek tijdens en rondom een heupoperatie ook het aantal gevallen van delier drastisch kan verminderen.

Meer onderzoeksprojecten

Bekijk hier welke onderzoeksprojecten nog meer lopen bij Muziek als Medicijn