Walking Football Toernooi haalt €3.755,- op voor de Thorax Foundation

Wereld Hart dag

29 september 2022

Donderdag 29 september was het Wereld Hart dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan hart- en vaatziekten. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 1,5 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte. Speciaal op Wereld Hart dag haalde Egbert van de Worp (71) met een Walking Football competitie geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Erasmus MC. Het totaal bedrag was €3.755,-.

Een aantal jaren geleden kreeg Egbert plotseling een hartinfarct. Hierdoor werd hij opgenomen in het Erasmus MC. Dankzij snel en goed handelen van de artsen in het ziekenhuis stond Egbert, groot voetbalfanaat, een paar maanden na de infarct weer op het voetbalveld. “Ik ben heel erg dankbaar dat ik hier nog zit”, aldus Egbert.

Om zijn dankbaarheid te uiten wilde Egbert iets terug doen voor het Erasmus MC. Hij is daarom een sportieve actie gestart: een Oldstars Walking Football toernooi. Walking Football kent een aantal bijzondere regels. Zo mogen de deelnemers niet lopen, er zijn geen keepers en een team bestaat maar uit zes spelers.

Het toernooi vond plaats op donderdag 29 september. De competitie viel daarmee op dezelfde dag als Wereld Hart dag. Dat is geen toeval, vertelt Egbert: “We doen het niet alleen voor het inzamelen van geld, maar ook voor zichtbaarheid. Het is belangrijk dat mensen bewust zijn van de risico’s op hartproblemen.”

Het bedrag dat Egbert ophaalde met het toernooi komt ten goede aan de Erasmus MC Thorax Foundation. De Thorax Foundation steunt dankzij donaties van donateurs wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Erasmus MC.

Voetballers Oldstars Walking Football toernooi