Hartje Rotterdam

Maak baanbrekend onderzoek naar hartziekten mogelijk

Thorax foundation logo

Wist je dat ongeveer 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking? Dankzij onderzoek, complexe operaties en innovaties worden kinderen nu een stuk ouder. Maar daarmee zijn we er nog niet. In het Kinderthoraxcentrum doen we onderzoek om kinderen een betere toekomst te geven.

Kinderthoraxcentrum

Het Kinderthoraxcentrum biedt de beste zorg aan kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Ook andere afwijkingen bij organen in de borstkas worden hier onderzocht en behandeld. De nauwe samenwerking tussen alle specialismen is uniek in Nederland. De specialisten verrichten wonderen in het Kinderthoraxcentrum. Dit centrum is bijvoorbeeld de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Daarnaast worden er operaties aan slokdarm en middenrif, longoperaties en luchtwegreconstructies verricht. En dat allemaal in hartje Rotterdam!

Met uw hulp maken we meer hartonderzoek mogelijk. Samen gaan we voor een beter leven van kinderen met een hartafwijking. Doneer nu!

Judith (9) werd geboren met een half hart

De negenjarige Judith werd geboren met een half hart. Judith leeft nu een relatief onbezorgd leven, na meerdere operaties in het Erasmus MC Kinderthoraxcentrum.

Lees meer over de hartafwijking van Judith

Podcast Hartje Rotterdam

Beluister het hele gesprek met prof. Wim Helbing over beweging voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Beluister de podcast

Projecten Hartje Rotterdam

Sportcoach voor kinderen met aangeboren hartafwijking

Het is niet vanzelfsprekend om te sporten als je een aangeboren hartafwijking hebt. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wil sportcoaches aan kinderen koppelen om zo sport toch veilig, leuk en gezond te maken.

Lees meer over dit initatief

Onderzoek naar plotse hartstilstand bij kinderen

De volgende vragen proberen onderzoekers te beantwoorden: Hoe herkennen we een risico op levensbedreigende hartritmestoornissen? En hoe behandelen we deze hartritmestoornissen om de plotse hartstilstand te voorkomen?

Lees meer over plotselinge hartstilstand bij kinderen

Onderzoek zwangerschap met aangeboren hartafwijking

Moedersterfte kan voorkomen worden door betere begeleiding van zwangere vrouwen met een aangeboren hartafwijking. De ROPAC is een wereldwijde studie naar zwangerschappen bij vrouwen met een hartafwijking.

Lees meer over het onderzoek naar moedersterfte