Het Hart van Rotterdam

In deze 8-delige serie op TV Rijnmond gaan Erasmus MC wetenschappers, artsen, studenten, bestuurders samen met patiënten op zoek naar de toekomst van de zorg.

Centraal in de serie staat de campus, die de komende jaren verrijst op de plek waar nu nog het oude Dijkzigt staat. Een plek waar allerlei disciplines en talenten samenkomen. Waar wetenschappers en ondernemers samenwerken. Waar een ware ‘broedplaats’ wordt gecreëerd voor nieuwe wetenschappelijke vindingen. Een plek waar de zorg zich volop kan ontwikkelen.

In acht afleveringen krijgen kijkers te zien wie er zoal in het Erasmus MC werken. Waar zijn onze onderzoekers mee bezig? Wat drijft hen en waar dromen zij van? Ook volgt de serie patiënten. Zij hebben dankzij nieuwe wetenschappelijke vindingen een nieuw leven gekregen en hopen op nieuwe ontdekkingen. Voor henzelf of voor hun kinderen.

‘Het Hart van Rotterdam’ is vanaf 5 oktober iedere dinsdag te zien om 17.34 uur, met elk uur een herhaling.

Hart van Rotterdam

Het Hart van Rotterdam

In deze aflevering staat virologie centraal, een actueel onderwerp waar het Erasmus MC al jarenlang koploper is op gebied van onderzoek en duiding.

Bekijk aflevering 3

Het Hart van Rotterdam

In aflevering 3 staan drie topwetenschappers van het Erasmus MC centraal. Zo hebben Roland Kanaar en zijn team DNA reparatie eiwitten ontdekt.

Bekijk aflevering 2

Het Hart van Rotterdam

In de eerste aflevering van Het Hart van Rotterdam neemt bestuursvoorzitter Ernst Kuipers ons mee door het ziekenhuis.

Bekijk aflevering 1