Prachtige donatie van Gemeente Breda

Medewerkers van gemeente Breda mochten dit jaar – in plaats van een kerstpakket – kiezen voor een donatie aan een goed doel. Ook de Erasmus MC Foundation was voorgedragen als goed doel. Dankzij de genereuze bijdragen van vele medewerkers van de gemeente, kon een cheque van maar liefst € 3.885 worden overhandigd aan directeur Leonore Tuijt. “Ik vind het heel bijzonder dat de medewerkers van gemeente Breda – in deze voor velen moeilijke tijd – er toch voor kiezen hun kerstgeschenk weg te geven aan een goed doel. Hulde aan deze mensen”.

De bijdrage wordt besteed aan onderzoek naar betere post-diagnostische zorg voor mensen met dementie. Leonore Tuijt: “Dementie is een ziekte met een hele hoge ziektelast voor de patiënt zelf, maar ook een hele hoge zorglast voor de mantelzorgers. Alle initiatieven die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorger zijn ontzettend belangrijk en heel relevant. Het aantal mensen dat leeft met dementie is nu 280.000, dit aantal zal de komende 25 jaar verdubbelen.”

“Gemeente Breda, heel veel dank!”

Dementiefonds

Binnen het Dementiefonds wordt geld opgehaald voor onderzoek naar verschillende vormen van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer en FTD (fronto-temorale dementie).

Lees meer over het Dementiefonds