Van september tot en met december 2021 voert de Erasmus MC Foundation de campagne Samen tegen Dementie om geld op te halen voor belangrijk dementieonderzoek in het Erasmus MC. Doneer of loop op 18 december met ons mee tijdens de Rotterdam Memory Walk. Uw steun is van groot belang!

A1-Logo-ErasmusMCF-Dementie

In het Alzheimercentrum Erasmus MC wordt gewerkt aan excellente diagnostiek, goede zorg na de diagnose en wetenschappelijk onderzoek naar een betere behandeling en preventie van dementie.

De wens is om nu een nieuw onderzoek naar post-diagnostische zorg te starten. De zorg direct na de diagnose van dementie. Helpt u mee dit onderzoek te steunen?

Plan vooruit na de diagnose

Dementie is een ziekte met de hoogste ziekte- en zorglast. Er is nog geen behandeling voor dementie. Daarom is een tijdige diagnose en een goede opvolging hiervan van levensbelang. Het Alzheimercentrum Erasmus MC zet zich de komende jaren in om door middel van onderzoek de juiste post-diagnostische zorg te kunnen leveren aan iedere patiënt die de diagnose dementie krijgt. Helpt u mee dit onderzoek te steunen? Doneer!

Lees meer over Post-diagnostische zorg

Dementie Onderzoek is letterlijk van levensbelang

In Nederland leven ruim 280.000 mensen met dementie. Alzheimer is de meest voorkomende vorm. De komende 25 jaar zal het aantal mensen met dementie verdubbelen. Dementie is nog steeds een dodelijke ziekte, onderzoek naar de oorzaken en een betere behandeling zijn daarom van levensbelang. In het Alzheimercentrum Erasmus MC loopt een groot aantal onderzoeksprojecten, onder meer naar Alzheimer, Frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Erfelijkheid bij Dementie

Tijdens de webinar werden verschillende onderwerpen besproken rondom erfelijkheid bij dementie. Bekijk de webinar terug.

Bekijk de webinar terug

Samen tegen dementie

Op 18 december lopen we de Rotterdam Memory Walk. Loop mee en help dementieonderzoek mogelijk te maken!

Lees meer over de Rotterdam Memory Walk

Prof. dr. John van Swieten

John van Swieten is de drijvende kracht achter het dementie onderzoek in het Alzheimercentrum Erasmus MC.

Lees meer over onderzoek naar dementie