Save the date! Op zaterdag 17 december 2022 lopen we de Rotterdam Memory Walk om geld op te halen voor dementieonderzoek. Direct een donatie doen? Dat kan op deze pagina. Uw steun is van groot belang!

A1-Logo-ErasmusMCF-Dementie

In het Alzheimercentrum Erasmus MC wordt gewerkt aan excellente diagnostiek, goede zorg na de diagnose en wetenschappelijk onderzoek naar een betere behandeling en preventie van dementie.

De wens is om nu een nieuw onderzoek naar post-diagnostische zorg te starten. De zorg direct na de diagnose van dementie. Helpt u mee dit onderzoek te steunen?

Plan vooruit na de diagnose

Het Alzheimercentrum Erasmus MC zet zich in om door middel van onderzoek de juiste post-diagnostische zorg te kunnen leveren aan iedere patiënt die de diagnose dementie krijgt.

Lees meer over dit onderzoek

Diagnose dementie nauwkeuriger

Sanne Franzen onderzocht hoe je veranderingen in het denken kunt meten bij mensen met een diverse achtergrond op het gebied van taal, opleiding en cultuur.

Lees meer over Sanne haar proefschrift

Dementie Onderzoek is letterlijk van levensbelang

In Nederland leven ruim 280.000 mensen met dementie. Alzheimer is de meest voorkomende vorm. De komende 25 jaar zal het aantal mensen met dementie verdubbelen. Dementie is nog steeds een dodelijke ziekte, onderzoek naar de oorzaken en een betere behandeling zijn daarom van levensbelang. In het Alzheimercentrum Erasmus MC loopt een groot aantal onderzoeksprojecten, onder meer naar Alzheimer, Frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Erfelijkheid bij Dementie

Tijdens de webinar werden verschillende onderwerpen besproken rondom erfelijkheid bij dementie. Bekijk de webinar terug.

Bekijk de webinar terug

Prof. dr. John van Swieten

John van Swieten is de drijvende kracht achter het dementie onderzoek in het Alzheimercentrum Erasmus MC.

Lees meer over onderzoek naar dementie
Save the date 17-12-22 RMW