Stijn Keereweer en Jurjen Versluis winnen Daniel den Hoed Award!

Stijn Keereweer en Jurjen Versluis zijn jonge, talentvolle, onderzoekers in het Erasmus MC  Kanker Instituut, met hun baanbrekende onderzoeken hebben zij de Daniel den Hoed Award toegekend gekregen. Dit jaar worden er maar liefst twee Awards toegekend.

Dr. Jurjen Versluis

Jurjen is verbonden aan de afdeling hematologie van het Erasmus MC en zal zijn opleiding tot Internist-hematoloog voltooien per januari 2020. Hij promoveerde in 2017 cum laude aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp: “Allogene stamceltransplantatie bij patiënten met acute myeloïde leukemie – een toegespitste benadering”. Met het budget van de Daniel den Hoed Award zal hij zijn onderzoek naar de toepassing van allogene stamceltransplantatie bij oudere patiënten voorzetten. Hij gaat een innovatief en complex risico model ontwikkelen om artsen en patiënten beter te informeren over behandelingskeuzes tijdens het intensieve traject van een oudere acute myeloïde leukemie patiënt.

Dr. Stijn Keereweer

“De zorg voor hoofd-hals kanker patiënten moet en kan beter!”, aldus Stijn. “Dagelijks zie ik als hoofd-hals chirurg van dichtbij de verwoestende werking die deze ziekte heeft op patiënten en hun omgeving. De enige factor die ik als chirurg kan beïnvloeden is het zo goed en volledig mogelijk wegsnijden van de tumor, met daarbij zoveel mogelijk behoud van functionaliteit en cosmetiek in het hoofd-hals gebied”.

Dankzij de bijdrage van de Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed Fonds kunnen wij de komende jaren onderzoek doen naar een nieuwe, innovatieve combinatie van twee optische technieken (fluorescentie-geleide chirurgie en Raman spectroscopie) die ons in staat stelt om tijdens de operatie mondholte tumoren beter volledig te kunnen verwijderen.

Daniel den Hoed Award

In 2014 werd de eerste Daniel den Hoed Award uitgereikt, ter ere van de 100ste verjaardag van de Daniel den Hoed Kliniek. Het Daniel den Hoed Fonds reikt deze prijs – ter waarde van € 250.000 – uit aan jonge, talentvolle, gepromoveerde onderzoekers.

Het Daniel den Hoed Fonds steunt kankeronderzoek in het gehele Erasmus MC. Het Erasmus MC Kanker Instituut staat in Nederland en internationaal bekend om hoogwaardig, innovatief onderzoek gecombineerd met state-of-the-art behandeling van elke patiënt.