Samenwerking van verschillende specialisten voor de beste zorg voor MS-patiënten

Het ErasMS Fonds steunt wetenschappelijk onderzoek in het Rotterdamse MS Centrum ErasMS. Hier doen verschillende specialisten in het Erasmus MC onderzoek naar een betere behandeling van Multiple Sclerose (MS) of andere ontstekingsaandoeningen van het zenuwstelsel.

Het Erasmus MC MS Centrum: ErasMS

ErasMS is het Rotterdamse centrum voor multiple sclerose en ontstekingen van het centrale zenuwstelsel. Hier volgen artsen en onderzoekers kinderen en volwassenen met MS. Het centrum kwam in 2002 tot stand dankzij de inzet van Rogier Hintzen.

Het ErasMS is een zorg- en onderzoekscentrum waar verschillende specialisten met elkaar samenwerken. Hiermee zorgen zij dat de MS-patiënt de beste zorg kan krijgen. Daarnaast hebben de specialisten veel aandacht voor patiënten met ontstekingsaandoeningen van het zenuwstelsel die op MS lijken.

Doel € 886.000 gehaald

Met dank aan familie, vrienden, actievoerders, bedrijven en vermogensfondsen is er in de afgelopen twee jaren ruim € 886.000 opgehaald. Met dit geld wordt de wetenschappelijke nalatenschap van Rogier Hintzen voortgezet, met de jaarlijkse uitreiking van de Rogier Hintzen Talent Award en de financiering van onderzoek naar de rol van T-cellen in het ontstaan van MS. Grote dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze mijlpaal.

Bekijk de MS onderzoeksprojecten

Prachtige cheque Kees Verkade Expositie

De Kees Verkade verkoopexpositie, die van 28 september tot en met 3 oktober plaatsvond in Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam, heeft een bedrag van maar liefst € 58.796 opgeleverd. De cheque werd uitgereikt door Ludmila Verkade, de weduwe van de in december 2020 overleden kunstenaar Kees Verkade. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan "Rogiers droomproject", onderzoek naar de rol van T-cellen in het ontstaan van MS.

Naar website ErasMS