Groepsfoto IIIe bestuur GIDS

“Als geneeskundestudenten en later als arts hebben we een verantwoordelijkheid die verder gaat dan het ziekenhuis. Met GIDS (Gezondheidsstudenten In De Samenleving) kunnen we verbindingen aangaan met de samenleving en met elkaar. Mijn doel is om met elkaar de wereld een stukje te veranderen, een stukje beter te maken.”

Lotte van den Aardwegh, geneeskundestudent en penningmeester GIDS

Gezondheidsstudenten In De Samenleving (GIDS) verbindt studenten met de samenleving en andersom, door studenten en maatschappelijke projecten aan elkaar te koppelen. GIDS werkt hierin nauw samen met de Gemeente Rotterdam.

Logo fonds GIDS Erasmus MC Foundation

Erasmus MC Foundation steunt GIDS. U ook?

Als je ziek bent, ga je naar de dokter. Als je nog niet ziek bent, heb je niets met dokters te maken. Of toch wel? 80% van de gezondheidsuitkomsten van patiënten wordt bepaald door factoren buiten het ziekenhuis. Het gaat hierbij om factoren zoals educatie, leefstijl, werk, laaggeletterdheid, leefomgeving en armoede. Zo kan armoede bijvoorbeeld leiden tot een laag geboortegewicht en vroeggeboorte, welke beide weer hun eigen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Gezondheidsstudenten In De Samenleving (GIDS) verbindt geneeskundestudenten met de samenleving en andersom. Later als arts en nu als geneeskundestudent, nemen zij een verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de mensen in de samenleving. Door middel van maatschappelijke projecten leren geneeskundestudenten meer over verschillende determinanten van gezondheid. De Erasmus MC Foundation steunt met trots de studenten van GIDS. Dat kunnen wij dankzij bijdragen van donateurs. Helpt u ook mee?

"Je kunt als student al impact maken!"

Gezondheidsstudenten In De Samenleving wint Student Societal Impact Award.

Bekijk het bericht

Uw steun is van grote waarde

GIDS heeft financiële middelen nodig om te kunnen draaien. Het GIDS bestuur heeft een parttime aanstelling voor het uitvoeren van hun taken. Daarnaast zijn er student-projectleiders die voor hun extra verantwoordelijkheden een vergoeding krijgen. Verder zijn er kleine kosten voor activiteiten met de GIDS- studentenpool, om ervoor te zorgen dat alle studenten de juiste begeleiding krijgen. Tot slot zijn er ook kosten voor promotiemateriaal en het beheer van onze website.

De Erasmus MC Foundation zet zich in om de studenten van GIDS te ondersteunen in hun ambities. Elke bijdrage is van grote waarde. Met uw donatie kunnen impactvolle projecten worden gedaan: u draagt bij aan een gezondere samenleving en een generatie maatschappelijk betrokken zorgprofessionals.

Naar de donatiepagina

Midden in de samenleving

Bekijk het filmpje waarin de bestuursleden van GIDS toelichting geven op hun maatschappelijke projecten.

Bekijk het filmpje

Steun de jonge talenten van GIDS

Wilt u meer weten over de projecten van GIDS of schenken ten bate van deze jonge talenten? Neem dan gerust contact op: l.tuijt@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Naar ons team

“GIDS stimuleert studenten om zich te verbinden met de maatschappij, zich verantwoordelijk te voelen voor de samenleving en zich daarin ondernemend te gedragen.”

Ga naar de website van GIDS