De Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende organisatie voor het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis. Zij steunt belangrijke projecten op het gebied van onderzoek, innovatie en welzijn om zo de beste zorg voor zieke kinderen te kunnen realiseren.

De beste zorg voor zieke kinderen dankzij Vrienden van het Sophia

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis (het Sophia) zorgt voor de meest bijzondere en kwetsbare patiënten, kinderen. Elk kind, ziek of gezond met een beperking, heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Een missie van het Sophia die de Stichting Vrienden van het Sophia van harte ondersteunt.

Neem een kijkje in de bijzondere wereld van het Sophia.

Steun het Sophia

De Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en draagt bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten.

Hiervoor is jouw steun hard nodig.

De beste zorg voor zieke kinderen

In het Sophia zijn meer dan 34 specialismen aanwezig. Hiermee wordt een totaal spectrum aan topzorg geboden aan alle kinderen. Als grootste academische kinderziekenhuis van Nederland wil het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis ook in de komende decennia een top 5 positie binnen Europa innemen. Daarbij ligt de focus op de volgende speerpunten waarmee het Sophia behoort tot de wereldtop op het gebied van zorg en onderzoek:

  • Kinderhersencentrum
  • Kinderthoraxcentrum
  • Moeder en Kind Centrum
  • Centrum voor Zeldzame ziekten