Recht op ongelijke zorg; zorg op maat

Henk Teunissen, kankerpatiënt

In het Erasmus MC Kanker Instituut zet een team van bevlogen artsen en onderzoekers zich in om voor iedere patiënt de optimale behandeling tegen kanker te ontwikkelen. Iedere patiënt kan namelijk anders reageren op medicatie of een behandeling.

Voor een zo optimaal mogelijk behandeling – met minder bijwerkingen en een betere uitkomst – is een individuele benadering nodig. Personalized medicine zorgt voor de beste behandeling voor iedere patiënt.

Henk Teunissen is kankerpatiënt en weet als geen ander hoe belangrijk zorg op maat is:

“Het optimaliseren van de behandeling van kanker gaat iedereen aan. Ik ben in mijn familie de vierde op rij met nierkanker. Bij de anderen verliep de ziekte anders dan bij mij. Hoe kan dat en wat zegt dat over de te volgen behandeling? Ik steun daarom van harte het wetenschappelijk onderzoek van prof. dr. Ron Mathijssen. Want onderzoek kan levens redden, zo niet verlengen”, aldus Henk Teunissen.

Om patiënten zoals Henk de beste behandeling op maat te bieden is nog veel onderzoek nodig. Steunt u ook onderzoek naar personalized medicine voor een betere behandeling van kanker?