Elektronenmicroscoop voor individuele therapie

De opbrengst van de campagne Maak Kanker Kansloos 2018 gaat naar apparatuur

Opbrengst: 600.000 euro

De elektronenmicroscoop is volop in gebruik in het Erasmus MC Kankerinstituut.  De aanschaf van het apparaat  werd mogelijk dankzij vele duizenden actievoerders en donateurs die samen kanker kansloos maken.

Maak Kanker Kansloos

Met zo’n 65 acties hebben ondernemers en particulieren  geld ingezameld voor de campagne Maak Kanker Kansloos.

De verhuizing van de Daniel den Hoed Kliniek naar een prachtig nieuw onderkomen in het Erasmus MC in mei was aanleiding om, in samenwerking met RTV Rijnmond, de grote inzamelingsactie Maak Kanker Kansloos te houden.

Zo heeft zanger Mike van Doorn het lied ‘Song for me’ gemaakt over zijn eigen vader, die aan kanker is overleden. Schoonmaakbedrijf Hago haalde met een T-shirtactie maar liefst 15.000 euro op. ,,En voor elke 250 euro die is ingezameld gaat een team van Hago grote schoonmaak houden bij een kankerpatiënt.’’

Het Daniel den Hoed Fonds kijkt terug op een hartverwarmende actie. Bron AD

Opbrengst: 600.000 euro

De campagne Maak Kanker Kansloos groot succes dankzij de inzet van vele actievoeders en donateurs.

Prof.dr. Ronald Kanaar

Ronald Kanaar is hoogleraar Moleculaire Genetica. In zijn onderzoek richt hij zich op de effect van DNA schade op het ontstaan van kanker.

Microscoop voor individuele therapie

De elektronenmicroscoop is van groot belang voor het kankeronderzoek en brengt individuele therapie, of Personalized Medicine, een stap dichterbij.

Met de ultrasterke microscoop kunnen onderzoekers veel verder in de cel bekijken wat er fout is gegaan ten opzichte van een gezonde cel.

De onderzoekers kunnen afwijkingen in het tumorweefsel van individuele patiënten nauwkeurig in kaart brengen. Dat betekent dat je beter per patiënt kunt zien wat het effect zal zijn van een behandeling en beter kunt beoordelen welke behandeling het best bij welke patiënt past.

Shakira Sohier-Borst

Wilt u meer weten over kankeronderzoek ? Neem gerust contact op s.sohier-borst@erasmusmc.nl of 010 703 48 02

Naar ons team