Maak Kanker Kansloos met Immuuntherapie

Actie van het Daniel den Hoed fonds voor nieuwe behandeling van kanker

Maak Kanker Kansloos

Het Daniel den Hoed fonds voert campagne om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek in het Erasmus MC Kankerinstituut.

Onderzoek naar immuuntherapie

De opbrengst van de campagne Maak Kanker Kansloos 2019 is voor wetenschappelijk onderzoek naar immuuntherapie.

Een veel belovende onderzoeksrichting. Niet voor niets werd eind september bekend gemaakt dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde 2018 is toegekend aan Amerikaanse en Japanse onderzoekers die zich bezig houden met het ontrafelen van de werking van immuuntherapie bij patiënten met kanker.

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben al een belangrijke rol gespeeld bij de studies leidend tot registratie en toepassing van immuun therapeutische middelen. Maar er zijn nog veel nieuwe vormen van immuuntherapie die nu nog zeer experimenteel zijn; deze willen de onderzoekers in het Erasmus MC verder ontwikkelen zodat ze met succes toegepast kunnen worden in de kliniek.

Kalender

Schaatsen voor Daniel 2023
Samen maken we kanker kansloos!
Run4Daniel 2023
Samen maken we kanker kansloos!
Swim4Daniel 2023
Samen maken we kanker kansloos!
L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides 2023
Samen touren we tegen kanker!

Samen maken we kanker kansloos

110.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker, in Nederland alleen al. En jaarlijks overlijden meer dan 40.000 mensen aan deze ziekte.

Kanker raakt ons werkelijk allemaal.

Geen wonder dat zoveel mensen zich willen inzetten voor een betere behandeling van deze verwoestende ziekte. Samen een sportieve prestatie neerzetten biedt troost, maar ook hoop, op die betere behandeling.

Het Daniel den Hoed fonds voert de campagne ‘Maak Kanker Kansloos’ om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek in het Erasmus MC Kankerinstituut. Veel mensen die de campagne steunen hebben zelf maken gehad met kanker, of gaan de uitdaging aan met een dierbare in gedachte. Samen met onze actievoerders zetten wij ons gevoel van onmacht om in daadkracht, voor een toekomst zonder kanker.

Shakira Sohier-Borst

Wilt u meer weten over kankeronderzoek? Neem gerust contact op s.sohier-borst@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Naar ons team