Hersentumoren

De kans om patiënten een beter en langer leven te bieden ligt in het wetenschappelijk onderzoek.

Hersentumorcentrum

Dit centrum herbergt alle expertisen. Specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Wetenschappelijk onderzoek biedt kansen

Binnen het Hersentumorcentrum werken twintig onderzoekers permanent aan deze onderzoeken:
Immuuntherapie en virustherapie: een nieuwe behandeling waarbij het afweersysteem van het eigen lichaam in stelling wordt gebracht. Deze behandeling is al effectief gebleken bij andere vormen van kanker.
Focus op genetische eigenschappen: door erfelijk DNA-materiaal van hersentumoren te karakteriseren worden nieuwe behandelmethoden gevonden.
Nieuwe geneesmiddelen: klinisch onderzoek naar nieuwe medicijnen en verbeterde behandelingen. Daarbij is altijd het streven om in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken welke patiënten daar gunstig op reageren.

Prof. dr. Clemens Dirven

Clemens Dirven is neurochirurg en houdt zich bezig met nieuwe virustherapieën bij kwaadaardige hersentumoren.

Lees meer

Hersentumoren

Ieder jaar krijgen zo’n 1200 Nederlanders een primaire hersentumor. Nog eens zoveel krijgen een tumor die uitgaat van de hersenvliezen. De ziekte treft vaak ook jonge mensen en brengt veel lijden met zich mee. De kans op een geslaagde behandeling is nu nog klein. Daarom komen in het Hersentumorcentrum van het Erasmus MC alle expertisen samen: neurologen en -chirurgen, radiologen en -therapeuten, pathologen en oncologen. Om samen te werken aan betere kansen: kansen op een betere behandeling, op een hogere levenskwaliteit, en in sommige gevallen zelfs kansen op genezing. Lees meer.

Margot Bleeker

Wilt u meer informatie over deze projecten of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: m.bleeker@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Lees meer