De Science Gallery is een nieuwe openbare ruimte in het Erasmus MC Rotterdam, waarin biomedische wetenschap, kunst, maatschappij, onderwijs en gezondheidszorg samenkomen. De Science Gallery International is de organisatie die de groei van het netwerk bevordert en middelen biedt die nodig zijn om deze wereldwijde samenwerking tussen Science Galleries mogelijk te maken.

Science Gallery Rotterdam

Door wetenschap, kunst, technologie en design samen te brengen levert Science Gallery unieke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s die elk jaar miljoenen nieuwsgierige en onderzoekende bezoekers trekken. Science Gallery Rotterdam richt zich vooral op jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

Het stelt jongeren in staat om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben voor de 21ste eeuw, waardoor ze kunnen groeien in de kenniseconomie door essentiële vaardigheden als creativiteit, probleemoplossing , aanpassingsvermogen, veerkracht en communicatie.

Science Gallery van het Erasmus MC maakt deel uit van het Global Science Gallery Network, opgezet door het Trinity College in Dublin. De instelling is ’s werelds enige universitaire netwerk gewijd aan publieke betrokkenheid bij wetenschap en kunst. Er zijn nu internationaal 9 Science Galleries te vinden, verdeeld over 4 continenten.

Met uw steun kunnen educatieve programma’s gerealiseerd worden voor jongeren en kunnen alle bezoekers van het Erasmus MC unieke tentoonstellingen bezoeken.

In Science Gallery Rotterdam kunnen bezoekers gratis wisselende tentoonstellingen en exposities bekijken. Deze tentoonstellingen omvatten verschillende onderwerpen van verschillende kunstenaars.

Exposities die in het verleden getoond zijn kaartte diverse onderwerpen aan zoals bijvoorbeeld fantoomprikkels, biohacking, hallucinaties, vrijheid en vriendschap.

Ook online deelt Science Gallery Rotterdam een kijkje in de wondere wereld van wetenschap. Lees meer over de exposities en kijk online masterclasses terug.

Helpt u mee?

Samen staan we elke dag voor de opgave om aandoeningen beter te begrijpen, eerder te voorspellen, beter te behandelen en liever te voorkomen. Wij geloven dat onderzoek deze zorg, en daardoor de gezondheid van mensen, beter maakt. Daarom zetten wij ons samen met onze donateurs in om dit onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken.

Omdat het altijd beter kan.
Altijd beter moet.
En onderzoek beter maakt.

Dit wetenschappelijke onderzoek kunnen we alleen mogelijk maken met hulp van partners en donateurs. Helpt u ook mee?