“Het gesprek tussen onderzoekers, kunstenaars en jongeren over het wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC krijgt vorm in boeiende tentoonstellingen en events voor iedereen.”

Fred Balvert, Directeur Science Gallery Rotterdam

Science Gallery is een nieuwe openbare ruimte in het Erasmus MC Rotterdam, waarin biomedische wetenschap, kunst, maatschappij, onderwijs en gezondheidszorg samenkomen.

Science Gallery International is de organisatie die de groei van het netwerk bevordert en middelen biedt die nodig zijn om deze wereldwijde samenwerking tussen Science Galleries mogelijk te maken.

Science Gallery

Een plek waar wetenschap, kunst, technologie en design samenkomen

Door wetenschap, kunst, technologie en design samen te brengen levert Science Gallery unieke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s die elk jaar miljoenen nieuwsgierige en onderzoekende bezoekers trekken. Science Gallery Rotterdam richt zich vooral op jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

Het stelt jongeren in staat om de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben voor de 21ste eeuw, waardoor ze kunnen groeien in de kenniseconomie door essentiële vaardigheden als creativiteit, probleemoplossing , aanpassingsvermogen, veerkracht en communicatie.

Met uw steun kunnen educatieve programma’s gerealiseerd worden voor jongeren en kunnen alle bezoekers van het Erasmus MC unieke tentoonstellingen bezoeken.

Science Hotel II - (R)EVOLUTION

Een avond vol wetenschap! Jonge en gevestigde wetenschappers vertellen op een interactieve manier over hun onderzoek.

Meld u nu aan voor de livestream

Exposities in het Erasmus MC

In Science Gallery Rotterdam kunnen bezoekers gratis wisselende tentoonstellingen en exposities bekijken. Deze tentoonstellingen omvatten verschillende onderwerpen van verschillende kunstenaars.
Exposities die in het verleden getoond zijn kaartte diverse onderwerpen aan zoals bijvoorbeeld fantoomprikkels, biohacking, hallucinaties, vrijheid en vriendschap.

9 steden, 4 continenten

Science Gallery van het Erasmus MC maakt deel uit van het Global Science Gallery Network, opgezet door het Trinity College in Dublin. De instelling is ’s werelds enige universitaire netwerk gewijd aan publieke betrokkenheid bij wetenschap en kunst. Er zijn nu internationaal 9 Science Galleries te vinden, verdeeld over 4 continenten.

Online masterclasses

Ook online deelt Science Gallery Rotterdam een kijkje in de wondere wereld van de wetenschap. Ontdek meer over de exposities en kijk recente online masterclasses terug.

Bekijk de online masterclasses & video’s

Recente exposities

(UN)REAL

Wat is ‘echt’ en ben je daar wel zeker van? Biomedisch onderzoek laat zien hoe onze gedachten en zintuigen ‘gaten’ creëren tussen de werkelijkheid en wat we waarnemen. Onderzoekers komen steeds meer te weten over onze hersenen en mentale aandoeningen, zoals dementie. Tegelijkertijd maakt onderzoek in velden als genetica en voortplantingsgeneeskunde het mogelijk dramatisch in te grijpen in de realiteit van de natuur.

Lees meer