“Het behandelen van een kwaadaardige tumor is extreem lastig omdat de hersenen het meest delicate orgaan van je lichaam zijn; daar kun je geen enkele schade permitteren.

Prof. dr. Clemens Dirven, Neurochirurg

Hersentumorcentrum

Hersentumoren

Het Hersentumorcentrum in het Erasmus MC herbergt alle expertisen.

Specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Hersentumoren

Op dit moment is hersenkanker één van de moeilijkst te behandelen vormen van kanker. En dat is tragisch, want juist deze vorm van kanker komt relatief vaak voor bij jonge mensen. In het Hersentumorcentrum van het Erasmus MC werken alle artsen en onderzoekers samen in de strijd tegen hersenkanker.

Het Erasmus MC Hersentumorcentrum is toonaangevend in onderzoek naar en de behandeling van hersenkanker.

Prof. dr. Clemens Dirven

Clemens Dirven is neurochirurg en houdt zich bezig met nieuwe virustherapieën bij kwaadaardige hersentumoren.

Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek biedt kansen

De kans om patiënten een beter en langer leven te bieden ligt in het wetenschappelijk onderzoek. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in laboratoria naar nieuwe kennis over hersenkanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Hersentumorcentrum snel in de praktijk getoetst.

Erasmus MC onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top. Zij willen patiënten de beste behandeling en de best mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Lees meer over het Hersentumorcentrum.

Viola van Bohemen - Welter

Wilt u meer weten over onze projecten of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: v.vanbohemen@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Naar ons team

Een greep uit onze projecten

Jelle speelde Pink Floyd tijdens zijn wakkere hersenoperatie

Jelle van Tilburg werd in het Erasmus MC geopereerd aan zijn hersentumor door neurochirurg dr. Arnaud Vincent. Het werd een wakkere hersenoperatie. Tijdens de ingreep speelde Jelle ‘Wish you were here’ van Pink Floyd op zijn gitaar. Ook voor de neurochirurg was dit een eerste keer. De beelden hiervan gingen de wereld over.

Lees meer

Eerst jij, toen ik: het verhaal van Peter en Mirna Robert

Op 2 april 2020 kreeg Peter een epileptische aanval. Slecht nieuws volgde: een hersentumor, een anaplastische oligodendroglioom om precies te zijn. Samen met zijn vrouw Mirna, die in 2010 behandeld is voor darmkanker, zet hij zich in om het benodigde bedrag van € 175.000,- bijeen te brengen, waarmee veelbelovend onderzoek naar een nieuwe behandeling van hersentumoren mogelijk kan worden gemaakt.

Lees meer