“Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut hebben we als behandelteam enorme vooruitgang geboekt. Door onderzoek dat we hier deden, ontdekten we dat chemo en bestralen voor een operatie enorm effectief blijkt.”

Chirurg Bas Wijnhoven

Slokdarm- en Maagkankercentrum

Dit centrum herbergt alle expertisen: Specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen bundelen dagelijks hun krachten en kennis, voor de beste behandeling voor de patiënt.

Elk jaar krijgen 4.300 Nederlanders slokdarm- of maagkanker. Het is een agressieve vorm van kanker. Vaak is de ziekte bij diagnose al in een gevorderd stadium en is genezing niet meer mogelijk. Als patiënt wil je maar twee dingen: de beste zorg en iedere kans aangrijpen om te overleven.

Wetenschappelijk onderzoek

Het Erasmus MC heeft nationaal en internationaal de laatste jaren enorm veel bijgedragen aan een betere behandeling van slokdarm- en maagkanker. De betrokken artsen en onderzoekers zijn ambitieus en willen patiënten met kanker een beter perspectief bieden door te blijven innoveren en te investeren in meer onderzoek.  Hiervoor is geld nodig. Uw steun is daarom van grote waarde voor iedere patiënt.

Een persoonlijke aanpak

Op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt het Erasmus MC hoogstaande behandelingen die precies passen bij het individu. Het doel is: iedere patiënt de juiste zorg, gegeven door een team van specialisten en vanuit een erkend expertise centrum. Daar staat het Slokdarm- en Maagkankercentrum voor.

Dr. Bas Wijnhoven

Bekijk de film over het werk van Bas Wijnhoven

Bekijk interview

Annet Op ’t Hof, echtgenote patiënt:

“Midden in het leven werd mijn man en maatje Rob overvallen door slokdarmkanker en bleek er helaas geen redden meer aan: hij overleed 9 maanden na de diagnose. Meer onderzoek naar betere behandelmogelijkheden is hard nodig om deze sluipmoordenaar te verslaan! Helpt u mee door te doneren?!

Annet schreef een boek over het ziekteproces van haar man (www.boekenbent.com)

Ontmoet het team

Maak kennis met het team van artsen en onderzoekers in het Slokdarm- en Maagkankercentrum.

Bekijk de teampagina