asbestkanker cheque Zuider Vastgoed

Fantastische cheque van Zuider Vastgoed!

Met deze werkelijk fantastische cheque van maar liefst € 135.000,- van Zuider Vastgoed aan de Erasmus MC Thorax Foundation wordt de aanschaf van een apparaat voor innovatief onderzoek naar asbestkanker mogelijk gemaakt!

Het is de tweede keer dat prof. dr. Joachim Aerts een dergelijke donatie mocht ontvangen van de eigenaar van Zuider Vastgoed, Tuncer Tuzgöl en zijn vrouw Juleke Willigers.

Asbestkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker, jaarlijks wordt de ziekte bij ca. 700 Nederlanders vastgesteld. De meeste mensen overlijden binnen een jaar. Onderzoek naar de behandeling van deze vreselijke ziekte is hard nodig. Tuncer Tuzgöl: ‘Met deze donatie hopen wij het onderzoek te versnellen.‘

Dankzij de positieve vorderingen naar aanleiding van het eerste apparaat dat Tuncer Tuzgöl steunde, heeft het baanbrekende onderzoek zich inmiddels uitgebreid naar o.a. België, Engeland, Italië en Frankrijk. Onder leiding van het Erasmus MC wordt de therapie ook getest bij patiënten in die landen.

Met het apparaat dat aangeschaft wordt met de prachtige donatie van gisteren, worden zieke bloedcellen opnieuw geprogrammeerd zodat ze, terug in het lichaam van de patiënt, tumoren kunnen aanvallen.

Wij zijn Tuncer Tuzgöl enorm dankbaar voor zijn trouwe steun aan het Erasmus MC!