Strijd tegen beroertes

Wetenschappelijk onderzoek helpt beroertes te voorkomen en beter te behandelen.

Het Stroke Center

In het Erasmus MC Stroke Center werken specialisten, onderzoekers en verpleegkundigen samen om tot een betere behandeling te komen voor patiënten die een beroerte hebben gehad.

Een beroerte heeft een levenslange impact

Een beroerte heeft een grote impact. Patiënten kunnen levenslang last blijven houden van bijvoorbeeld verlamming, gevoelsstoornissen of spraakproblemen. Maar ook als deze klachten herstellen, kunnen patiënten nog steeds de onzichtbare gevolgen van een beroerte ervaren, zoals vermoeidheid en depressie.

Dé kans om patiënten een beter en langer leven te bieden, ligt in het wetenschappelijk onderzoek. Zo wordt in het Stroke Center onderzoek gedaan naar nieuwe geneesmiddelen, de meest effectieve behandeling en het voorkómen van beroertes.

Grada Broos

Grada Broos steunt het Stroke Center na in het Erasmus MC geheel hersteld te zijn van een herseninfarct.

Lees meer

Beroerte

Elk jaar krijgen bijna 50.000 Nederlanders een beroerte. De kans op een beroerte neemt toe met de leeftijd. Maar ook jonge mensen worden getroffen: ruim drie op de tien patiënten is jonger dan 60 jaar. Beroerte is een verzamelnaam voor drie aandoeningen: een herseninfarct, een hersenbloeding en een hersenvliesbloeding.

In het Erasmus MC Stroke Center werken specialisten, verpleegkundigen en onderzoekers samen om tot een optimale behandeling te komen. Het Stroke Center wil patiënten de beste behandeling bieden en de best mogelijke kwaliteit van leven  na een beroerte.

Viola van Bohemen-Welter

Meer weten over de projecten van het Stroke Center of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: v.vanbohemen-welter@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

lees meer