Periodiek schenken met belastingvoordeel
U kunt ook met een periodieke schenking onderzoek naar sportblessures steunen. Overweeg een donatie met een periodieke schenking.
Op 24 januari 2025 schaatsen artsen 200km over de Weissensee om geld op te halen voor onderzoek naar sportblessures.
Steun de actie van de artsen via hun actiepagina ‘Schaatsen voor Sporters‘.
Sporten en bewegen is gezond. Helaas ontstaan er in Nederland elk jaar bijna 5.5 miljoen sportblessures. Gelukkig herstellen de meeste van deze blessures zonder problemen. Echter, een aantal blessures herstelt slecht of veroorzaakt op termijn blijvende schade.
Ook kinderen lopen soms ernstige sportblessures op. Deze sportblessures hebben vaak als gevolg dat zij hun sport moeten aanpassen, volledig moeten stoppen, of zelfs blijvende invaliditeit ervaren. Een gebrek aan wetenschappelijke kennis van sportblessures is één van de voornaamste oorzaken hiervan.
Onderzoek naar het ontstaan en de genezing van sportblessures is dan ook essentieel om een optimalere zorg te verlenen. Daarom zetten wij in het Erasmus MC alles op alles om mensen met blessures zo goed en snel mogelijk weer aan het bewegen te krijgen en schade op lange termijn te voorkomen.
Wetenschappelijk onderzoek is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat sporters kunnen blijven sporten. Dit geldt bovendien voor alle sporters, van jong tot oud en van de recreatieve sporter tot de absolute topsporter. Als al deze sporters in beweging blijven, dan draagt dat bij aan een gezonde levensstijl en zo aan een betere kwaliteit van leven. Op deze manier draagt preventie en behandeling van sportblessures dus bij aan de gezondheid van heel Nederland.
Oefentherapie
Het sportmedische team heeft verschillende beweegprogramma’s ontwikkeld die je helpen herstellen van je sportblessure. In dit filmpje laten de sportartsen van het Erasmus MC zien waarom oefentherapie belangrijk is voor herstel. Ook leggen ze uit hoe je oefeningen doet en wat je kunt doen als het pijn doet.
Peesaandoening beter in kaart brengen met echografie
Meer dan de helft van de hardlopers krijgt ermee te maken: achilles tendinopathie. Dit is een peesaandoening van de achillespees waarbij mensen lokaal pijn hebben die erger wordt bij belasting. Een deel van deze patiënten kan uiteindelijk niet meer sporten. Dankzij onderzoek in het Erasmus MC kan de aandoening nu goed in kaart worden gebracht. Zorgverleners kunnen patiënten zo gerichter behandelen, zodat de patiënten weer vrijer kunnen bewegen.
Lees hier verder over het onderzoek naar peesaandoeningen.
Samen staan we elke dag voor de opgave om aandoeningen beter te begrijpen, eerder te voorspellen, beter te behandelen en liever te voorkomen. Wij geloven dat onderzoek deze zorg, en daardoor de gezondheid van mensen, beter maakt. Daarom zetten wij ons samen met onze donateurs in om dit onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken.
Omdat het altijd beter kan.
Altijd beter moet.
En onderzoek beter maakt.
Dit wetenschappelijke onderzoek kunnen we alleen mogelijk maken met hulp van partners en donateurs. Helpt u ook mee?
U kunt ook met een periodieke schenking onderzoek naar sportblessures steunen. Overweeg een donatie met een periodieke schenking.
Traumatische knieletsels zoals een scheur van de meniscus of een knieband treden vaak op bij sporten. Dit geeft beperkingen op korte termijn zoals zwelling, pijn, slotklachten en instabiliteit van de knie.
Onderzoekers van het Erasmus MC hebben onderzoek gedaan naar de meest effectieve oefeningen voor sporters met een springersknie.
We willen onderzoeken wat de invloed van sport is op het groeiende lichaam.
Meer dan de helft van de hardlopers krijgt ooit te maken met een achillespeesblessure. Wist u dat een kwart van de mensen die een achillespeesblessure oploopt na 10 jaar nog klachten heeft en meer dan de helft om die reden met de sport moet stoppen?